AndrÇ Schrîder

Top line-up op zondagavond 5 juni bij het Zomerspektakel aan het Meer

Zondagavond 5 juni sluit het Zomerspektakel aan het Meer af met spetterende optredens van onder meer de Tribute band Queen Forever, Raymon Hermans, BENR, Tino Martin en Helemaal Top. Bestuursvoorzitter Stanley de Looze: “Op die avond hebben we nog een hele gave verrassing als slotact voor de bezoekers. Wie dat is maken we 5 mei bekend.”

BENR wel 

Het duo Bart Maessen (28) en Robin Zomer (29) maken al vanaf 2017 muziek onder de naam BENR. De vertaalde BENR-versie van ‘The Last Time’ van The Script werd enthousiast onthaald door de Ierse band. Op 10 en 11 juni 2022 mogen zij dit nummer samen met The Script spelen in de Ziggo Dome. De eigen releases van BENR doen het goed! Met een herhaaldelijke notering op de playlist én de TOP20 van 100%NL worden de frisse poptracks onwijs goed ontvangen door de luisteraars. De hoogste notering in de TOP20 was voor de hit ‘Statisch’ die op Spotify ook meer dan 1 miljoen keer gestreamd is.

Queen Forever Tribute band dit jaar zeker op het podium 

Op het podium staat ook Queen Forever, vernoemd naar het gelijknamige album van de rockgroep Queen. Deze Queen Tribute band verbaast iedereen met de manier waarop zij alle hit-nummers van de legendarische Britse rockformatie vertolken. Waar de concurrentie veel werkt met orkestbanden doet Queen Forever alles LIVE en voert zij zelfs het epische Barcelona op. Naast dat deze band klinkt als Queen schromen de muzikanten ook niet om er uit te zien als Queen. Een Queen Tribute valt of staat natuurlijk met een goede Freddie Mercury. De Looze: “Ging hun optreden in 2019 niet door vanwege de stormachtige avond, dit jaar gaan ze er weer vol voor. Dus kom genieten!”

Raymon Hermans ook op het festival 

Hij is nog een ‘broekie’ in de muziekscene maar deze topper met een gouden keeltje Raymon Hermans is vanaf nu niet meer weg te denken. Hij scoorde met zijn hitsingle ‘M’n favoriet’ een platina single. Zijn pakkende tracks met stevige en dansbare beats zoals Hypnose, Fenomeen & Officieel worden dan ook door heel Nederland gedraaid en leverden in korte tijd miljoenen streams op. Daarna volgden de festivals van Dutch Valley, Intents Festival, Wish Outdoor, Rebirth Festival, Paaspop, 7th Sunday en nu dus ook het Zomerspektakel aan het Meer.

Tekst loopt door onder de foto's

RAYMON HERMANS en TINO MARTIN.png

Topnummers meezingen met Tino Martin 

Tino Martin, vooral bekend van zijn nummers als ‘Doe wat je wil’, ‘Jij liet me vallen’, ‘Later als ik groter ben’ en ‘Zij weet het’. Tijdens het programma De Beste Zangers scoorde hij hoge ogen met het nummer ‘Voorbij’, samen met Davina Michelle. In 2020 bracht hij met het nummer ‘Zij zal er altijd zijn’ een muzikaal eerbetoon aan iedere vrouw. Hij heeft akoestische duetten opgenomen met onder meer Jan Smit, Guus Meeuwis, Jeroen van der Boom en Samantha Steenwijk. Eén van zijn laatste nummers is de hit ‘Vanavond’ (uit je bol) met Donnie en Kris Kross Amsterdam uit Hazes is de basis. “Kortom, na met deze fantastische nummers en de grote shows in de Ziggo Dome en het Olympisch Stadion is hij nu eindelijk ook bij het Zomerspektakel aan het Meer te zien.”

Het is altijd Top met Helemaal Top 

Als er één band is in Alphen aan den Rijn en omgeving die van iedere happening een knalfeest weet te maken, dan zijn het de Zwammerdamse mannen van Helemaal Top wel. PJ, Toine en Peter weten met hun nummers en show de tent op zijn kop te zetten. “Heerlijk om op hun nummers weer lekker los te gaan”, aldus De Looze.

Verrassingsact 

“Wie de avond op zondag 5 juni echt afsluit maken we op 5 mei bekend. Ik kan alvast verklappen dat het een verrassingsact is die nog nooit op het podium van Zomerspektakel heeft gestaan. Deze verrassing is absoluut de moeite van het wachten waard. Dus zorg dat je er op zondag 5 juni bij bent”, aldus een enthousiaste Stanley de Looze.

De toegang voor het terrein van het Zomerspektakel aan het Meer is gratis op zondagavond. Wil je meer te weten komen over het Zomerspektakel aan het Meer 2022, bekijk dan regelmatig de website van het zomerspektakelaanhetmeer.nl en houd de sociale media in de gaten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadsdichter vandaag 09:47

Hittegolf: een gedicht van de Alphense stadsdichter

Deze zomer deelt stadsdichter Lars Ferwerda elke week een gedicht. Het thema? Dat is uiteraard Alphen aan den Rijn. Zo maak jij op een andere manier kennis met onze woonplaats. Dit keer: de Zegerplas.

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.