Parkvilla
Advertorial Cultuur

Topfilms bij Parkvilla filmhuis

'Meeslepend' en 'gaat dat zien' zijn twee van de vele, lovende recensies over de oorlogsfilm De Slag om de Schelde. Met een budget van € 14 miljoen is het één van de duurste Nederlandse producties ooit. Tot eind juni draait er nog een oorlogsfilm, namelijk De Oost, over een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog.

"De met drie Oscars bekroonde film Nomadland is geheel uitverkocht en we hebben gelukkig nog extra voorstellingen bijgeboekt", aldus Cindy van der Hoorn, coördinator filmhuis. Liefhebbers van een warmbloedig liefdesverhaal aan de Engelse kust in 1870 met Kate Winslet komen aan hun trekken bij Ammonite.

IDFA on Tour

Het jaarlijks in februari succesvolle IDFA on Tour programma werd uitgesteld, maar kan eindelijk deze maand plaatsvinden. Vier prijswinnende documentaires van IDFA 2020 werden geselecteerd, een uniek programma met films die je kijk op de wereld zullen veranderen. Net als voorgaande jaren doet Parkvilla ook weer mee. Geniet van de beste films en een heerlijk buffet. Het programma is te zien op zaterdag 26 juni (16:30 - 23:00 uur) en dinsdag 29 juni (10:30 - 16:30 uur).

Muziekfilms

Parkvilla draait deze maand ook twee mooie muziekfilms, David Byrne’s American Utopia over de briljante Broadway-show uit 2019 van voormalig Talking Heads-frontman David Byrne. De documentaire Zappa laat een fascinerend portret zien van Frank Zappa, met nog nooit eerder vertoond materiaal. De cast bestaat uit bekende namen: Ringo Starr, Frank en Gail Zappa, Mick Jagger, David Bowie. In juli verwacht: de inspirerende documentaire over één van de grootste iconen van de moderne muziekindustrie: Tina Turner. En in juli draait ook de bijzondere film Aznavour, le regard de Charles. Een portret van een iconische zanger.

Meer informatie en tickets: www.parkvilla.nl


Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:35

Het nieuws van week 29 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van nieuwe locaties voor de Alphense kermissen en vernielingen bij de Kinderboerderij Bospark tot aan een scheur in de Koningin Julianabrug en de opening van Boekhandel Haasbeek in hun nieuwe pand. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 15:20

Zelfstandig wonen met een lichamelijke handicap? Dat kan

Verspreid over de flat Stortemelk heeft Woonforte vijftien bijzondere appartementen: de Fokuswoningen. Een Fokuswoning is een aangepaste, gelijkvloerse en rolstoeldoorgankelijke woning, die je huurt van de woningcorporatie.

Werken vandaag 14:03

Het nieuwe vacature aanbod van week 29

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen vandaag 12:00

ROMEINEN Fabrica

Het eerste Alphense castellum is gebouwd in 'the middle of nowhere'. Langs een rivier ingeklemd tussen het land en het water. Albaniana ligt in een smalle corridor met als dichtstbijzijnde Romeinse legerbases Velsen en Vleuten. Dat betekent dat de mannen de eerste jaren op zichzelf zijn aangewezen.