Archieffoto

Totale schadebedrag jaarwisseling ligt nóg hoger: € 129.700 aan schade

Een totaal van € 90.900 aan schade in de openbare ruimte tijdens de jaarwisseling 2021-2022 was al veel hoger dan de jaarwisseling ervoor, maar de gemeente meldt nu dat het bedrag nóg hoger ligt dan aanvankelijk berekend.

Eerder meldde de gemeente al dat zij een dubbel gevoel heeft overgehouden aan de jaarwisseling. “Veel inwoners hebben zich ingezet om de jaarwisseling rustig en feestelijk te laten verlopen. Daar tegenover staat de grote hoeveelheid schade die toegebracht is aan woningen, speeltuinen en andere gemeentelijke objecten. Dit heeft helemaal niets te maken met een feestelijk welkom van een nieuw jaar.”

In een vorig bericht liet de gemeente weten dat er voor en tijdens de jaarwisseling voor € 90.900 aan schade aangebracht werd in de openbare ruimte. Nu meldt de gemeente dat dit bedrag nóg hoger ligt. “Na verder onderzoek door een aannemer, blijkt dat de schade aan de speeltuinen groter is dan in eerste instantie kon worden waargenomen. De belangrijkste reden hiervoor is dat brandschade ervoor heeft gezorgd dat de ondergrond van de speeltuinen beschadigd is geraakt. De ondergronden moeten volledig vervangen worden.”

Het totale schadebedrag komt daarmee uit op een bedrag van € 129.700. Het schadebedrag van de brand die onlangs plaatsvond in een speeltuin aan de Albert Verweijstraat doordat vandalen op die plek kerstbomen in brand staken is niet in dit bedrag meegenomen, zo benadrukt de gemeente. “Ook hier wordt de gemeente voor kosten gesteld voor reparatie en vervanging. Deze kosten zijn niet meegenomen in het totale schadebedrag jaarwisseling.”

De gemeente besluit: “Wij betreuren deze schade en het feit dat opvallend veel speeltuinen doelwit zijn geworden van vandalisme, en nemen deze ontwikkeling mee in de aanpak jaarwisseling 2022-2023.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.