Gemeente Alphen aan den Rijn

Totale schadebedrag jaarwisseling ligt nóg hoger: € 129.700 aan schade

Een totaal van € 90.900 aan schade in de openbare ruimte tijdens de jaarwisseling 2021-2022 was al veel hoger dan de jaarwisseling ervoor, maar de gemeente meldt nu dat het bedrag nóg hoger ligt dan aanvankelijk berekend.

Eerder meldde de gemeente al dat zij een dubbel gevoel heeft overgehouden aan de jaarwisseling. “Veel inwoners hebben zich ingezet om de jaarwisseling rustig en feestelijk te laten verlopen. Daar tegenover staat de grote hoeveelheid schade die toegebracht is aan woningen, speeltuinen en andere gemeentelijke objecten. Dit heeft helemaal niets te maken met een feestelijk welkom van een nieuw jaar.”

In een vorig bericht liet de gemeente weten dat er voor en tijdens de jaarwisseling voor € 90.900 aan schade aangebracht werd in de openbare ruimte. Nu meldt de gemeente dat dit bedrag nóg hoger ligt. “Na verder onderzoek door een aannemer, blijkt dat de schade aan de speeltuinen groter is dan in eerste instantie kon worden waargenomen. De belangrijkste reden hiervoor is dat brandschade ervoor heeft gezorgd dat de ondergrond van de speeltuinen beschadigd is geraakt. De ondergronden moeten volledig vervangen worden.”

Het totale schadebedrag komt daarmee uit op een bedrag van € 129.700. Het schadebedrag van de brand die onlangs plaatsvond in een speeltuin aan de Albert Verweijstraat doordat vandalen op die plek kerstbomen in brand staken is niet in dit bedrag meegenomen, zo benadrukt de gemeente. “Ook hier wordt de gemeente voor kosten gesteld voor reparatie en vervanging. Deze kosten zijn niet meegenomen in het totale schadebedrag jaarwisseling.”

De gemeente besluit: “Wij betreuren deze schade en het feit dat opvallend veel speeltuinen doelwit zijn geworden van vandalisme, en nemen deze ontwikkeling mee in de aanpak jaarwisseling 2022-2023.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Milieu en duurzaamheid vandaag 15:11

Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour!

Binnenkort is weer de Week Zonder Afval. In dit kader worden op 4 juni Zero Waste Tours georganiseerd op 40 locaties in heel Nederland. Lokale gidsen laten dan zien bij welke winkels je verpakkingsvrij boodschappen kunt doen. Ook in Alphen aan den Rijn zijn twee tours gepland.

Limesjaar 2022 vandaag 12:35

ROMEINEN Cananefaten

Toen het Alphense fort Albaniana in de eerste eeuw werd gebouwd, woonden er heel weinig mensen in wat nu Zuid-Holland is. Later werden bewoners bekend onder de naam Cananefaten. Deze bevolkingsgroep bewoonde vooral het huidige Westland en mondjesmaat waren er een paar losse nederzettingen langs de kust.

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 11:27

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 20

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.