Josh Walet

Traditionele Oldtimerdag in september nog niet uitgesloten

Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware traditie: de Oldtimerdag. Afgelopen jaar gooide corona roet in het eten. Hoe zit dat dit jaar? De organisatie laat weten dat een traditionele Oldtimerdag zeker nog niet is uitgesloten.

Traditiegetrouw vindt de Oldtimerdag plaats op de zaterdag voorafgaand aan de Alphense Jaarmarkt. De afgelopen jaren was de Hooftstraat het podium voor het evenement, waar bezoekers veel oude klassieke auto’s, youngtimers, motoren, brommers, bussen en tractoren konden bewonderen. Dat Alphenaren graag naar dit evenement komen, blijkt wel uit de vele bezoekers die op de Oldtimerdag afkomen.

Diverse scenario’s mogelijk

Maar hoe komt de 39e editie van het evenement er dit jaar uit te zien? Dat is nog de vraag. Begin deze week heeft de organisatie van de Oldtimerdag overleg gehad over het evenement. “We hebben diverse scenario’s besproken”, zegt voorzitter Marcel Benschop. “Wat in ieder geval zeker is, is dat de tourrit doorgaat. Hiervoor stippelen we een route uit van zo’n 100 kilometer. Daarvoor kunnen deelnemers zich al inschrijven.”

En hoe zit dat met een Oldtimerdag in traditionele vorm, waarbij de klassieke wagens worden opgesteld in de Hooftstraat? “We sluiten niks uit. Het behoort zeker tot de mogelijkheden dat we in september een traditionele Oldtimerdag organiseren. Maar dat hangt af van diverse factoren, zoals het krijgen van een vergunning voor het evenement. We wachten ook de verdere ontwikkelingen rondom de versoepelingen af. We verwachten half juli een besluit te nemen.”

Op de foto: de alternatieve Oldtimerdag in september 2020. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Kunst vandaag 16:16

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Overige vandaag 15:32

Gezocht: maatjes voor mensen met dementie

Winnie is dit voorjaar dementiemaatje geworden van dhr. Fraterman. Iedere week fietsen of wandelen ze middag samen. Hoewel hij last heeft van dementie bedenkt dhr. Fraterman altijd zelf de tochten. Onderweg vertelt hij haar over vogels in de polders, waar Winnie veel van leert. 

Advertorial Eten en drinken vandaag 14:55

Verhalen uit Champagne: ontdek de champagnestreek bij La Bodega ’87!

Eigenaar Dennis van Veen reed tijdens zijn vakantie langs de Franse wijngaarden en de champagnestreek, waar hij uiteraard een tussenstop maakte. “Als echte wijnliefhebber en eigenaar van een wijnwinkel, voel je je als een kind in een snoepwinkel bij een champagnehuis in Frankrijk.”

Algemeen vandaag 12:04

Rondleidingen over Zwammerdamschepen weer mogelijk

Je kan je weer aanmelden voor een gratis rondleiding over Romeins Zwammerdam, op dinsdagmiddagen! Dit is de locatie waar het Romeinse vrachtschip, dat in Museumpark Archeon ligt, is gevonden.