Alphense Boys

Trainer Remco Tuinenburg verlaat Alphense Boys na dit seizoen

Aan het einde van deze competitie vertrekt Remco Tuinenburg bij Alphense Boys. Hij is dan vier seizoenen trainer van de Boys geweest. Zijn beslissing om te stoppen heeft Tuinenburg afgelopen zondag toegelicht aan het bestuur, maandagavond is de spelersgroep geïnformeerd.

Sinds de zomer van 2020 is Remco aan Alphense Boys verbonden. Het eerste seizoen duurde slechts een handvol wedstrijden vanwege de coronapandemie, het tweede werd na vier maanden door corona onderbroken en daarin eindigde Boys 1 in de middenmoot. Vorig seizoen werd afgesloten op de elfde plaats, acht punten boven de nacompetitiestreep.

In de sterke Vierde Divisie A, voor het eerst met zaterdag- en zondagclubs, heeft Alphense Boys het dit seizoen zwaar. Dit staat los van de beslissing van Tuinenburg. “Ik heb een zorgvuldige afweging gemaakt en op mijn tijd hier gereflecteerd. Ik kwam tot het besef dat het voor de club en mijn eigen ontwikkeling goed is om de weg die Alphense Boys heeft ingeslagen met een nieuwe hoofdtrainer te vervolgen. Verandering brengt frisse energie en nieuwe perspectieven, wat naar mijn overtuiging de club ten goede zal komen.”

“Ik vind ik het belangrijk om te benadrukken dat we nog een half seizoen te gaan hebben en er nog genoeg punten te verdelen zijn. Ik zal samen met jullie er alles aan doen om Alphense Boys 1 in de vierde divisie te houden. Ik ben ervan overtuigd dat wij dit gezamenlijk kunnen flikken”, stelt Tuinenburg. “Ik wil mijn dankbaarheid en waardering uitspreken voor de jaren waarin ik het voorrecht had om als hoofdtrainer bij Alphense Boys actief te zijn. Het is een bijzondere tijd geweest waarin ik met plezier en toewijding mijn rol binnen de club op een naar mijn idee zo goed mogelijk heb ingevuld. “Samen met het bestuur, de technische commissie en vele vrijwilligers hebben we de ingeslagen weg vormgegeven en ik ben trots op de gezamenlijke inspanningen die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de club, de spelers en het team.”

Het bestuur van Alphense Boys respecteert het besluit van Tuinenburg. “Hij is op dit moment niet alleen drieënhalf jaar hoofdtrainer, ook heeft hij binnen onze vereniging veel nieuwe initiatieven ontplooid. Resultaten daarvan waren onder meer de nieuwe inrichting van de kantine en de upgrade van de kleedkamer in de tribune. Ook was hij betrokken bij de oprichting van de Avondploeg, die activiteiten rondom thuiswedstrijden van Boys 1 en trainingen organiseert. Bovenal was Remco mede-architect van ons plan bij de transitie van het zondag- naar het zaterdagvoetbal”, aldus Edwin Spliet, bestuurslid voor Boys 1/O21. “Volgens dit plan werken we naar een selectie met zo veel mogelijk spelers uit de regio en de eigen jeugdopleiding. Daarmee willen we uitgroeien naar een stabiele club op divisie-niveau en daar gaan we nu voor op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:24

Woensdag 28 februari opening informatiepunt Zorg en Welzijn in de Aarhof

Op woensdag 28 februari is het zover: het Informatiepunt Zorg en Welzijn opent haar deuren in winkelcentrum de Aarhof. Ze nodigen alle inwoners van Alphen aan den Rijn van harte uit om deel te nemen aan deze feestelijke gelegenheid, waarbij ze een nieuwe fase van ondersteuning en samenwerking markeren.

Advertorial Film vandaag 14:21

Parkvilla Filmhuis trekt steeds meer bezoekers

Het Parkvilla filmhuis heeft maar liefst 46% bezoekers meer ontvangen in 2023 dan het jaar daarvoor. Het hoogste bezoekersaantal ooit. Ook 2024 heeft een goede start. Een speciale programmacommissie samen met programmeur Cindy van der Hoorn bepalen de titels. En met succes. Steeds meer mensen weten Parkvilla te vinden.  

20 van Alphen vandaag 13:02

Bereid je voor op de 20 van Alphen met deze tips!

Ben jij al klaar voor de 20 van Alphen? Wij zijn er om je te helpen! Met het evenement om de hoek, delen we graag essentiële tips om je optimaal voor te bereiden op deze dag. Lees verder hoe je jezelf kunt klaarstomen voor deze hardloopwedstrijd!

Overige vandaag 11:50

Haal de lente in huis: verse Paastakken van het Kroondomein!

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat het ook weer bijna Pasen is. De jaarlijkse Paastakken-actie op het Kroondomein begint inmiddels een traditie te worden, want ook dit jaar kun je weer langskomen voor Paastakken die vers van het land afkomen.

Advertorial Overige vandaag 10:34

Kinderkledingbeurs zomer editie op vrijdag 8 maart!

Ook zin in de zomer? Vrijdagavond 8 maart kan je weer de leukste zomeroutfits scoren voor de kids. Zoals altijd gaat het om leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:16

Rijschool Toppie zoekt rij-instructeurs om hun team te versterken

Het behalen van je rijbewijs is een fantastisch moment. Eindelijk mag je dat felbegeerde document gaan halen en mag je de weg op. Om ervoor te zorgen dat je goed begeleid wordt naar je examen, werkt Rijschool Toppie met de meest ervaren instructeurs. Maar om al hun leden te kunnen helpen, is Rijschool Toppie op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs. Rijschool Toppie is zelfs bereid de opleiding tot rij-instructeur te betalen indien iemand deze nog niet heeft behaald.