Tom in de buurt
Advertorial Overige

Training herkennen en bespreekbaar maken eenzaamheid

Tom in de buurt organiseert in november en december 2021 in Alphen aan den Rijn trainingen over het herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid. De trainingen zijn zowel op locatie als online.

Taboe

Rondom eenzaamheid en sociaal isolement heerst een taboe. Mensen komen er niet graag voor uit dat ze zich eenzaam voelen of weinig contacten hebben. Maar het voelen, erkennen en uitspreken van gevoelens van eenzaamheid geeft lucht en soms ook een opening om het proces van vereenzaming te doorbreken. Uit onderzoek blijkt echter dat mensen die willen helpen zelf ook schroom en/of weerstand ervaren om eenzaamheid bespreekbaar te maken.

In deze training besteedt Tom in de buurt daarom aandacht aan dit taboe. Welke vormen van eenzaamheid zijn er? Hoe kun je eenzaamheid toch in de ogen kijken zonder het direct te willen oplossen? Je krijgt handvatten om het contact aan te gaan om je eigen gevoelens van schroom en/of weerstand te overwinnen.

Data

  • 18 november van 19:00 – 21:30 uur in De Meerkoet, Meerkoetstraat 3, 2406 GA Alphen aan den Rijn
  • 7 december van 09:30 – 12:00 uur online
  • 9 december van 14:30 – 17:00 uur in Buurthuis De Som, Joseph Haydnlaan 5, 2394 GJ Hazerswoude Rijndijk
  • 13 december van 09:30 – 12:00 uur in Buurthuis De Plataan Snijdelwijklaan 2 te Boskoop
  • 16 december van 19:00 – 21:30 uur online

Aanmelden vooraf 

Vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat doe je op www.tomindebuurt.nl/trainingeenzaamheid of door te bellen met Tom in de buurt, 088 900 4567. 


Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.