Advertorial Overige

Training voor jongeren: plan jouw toekomst

Ben of ken je iemand van 17+ die steun kan gebruiken bij het realiseren van plannen en omgaan met verantwoordelijkheden? Aanstaande dinsdag 3 maart start de training ‘Plan voor jouw toekomst’. Resultaat is dat je steviger in schoenen komt te staan.

Achtienjarigen krijgen allerlei verantwoordelijkheden waar ze vòòr het behalen van deze leeftijd nog weinig mee te maken hadden. Je moet je bijvoorbeeld verzekeren, je mag stemmen en je wil misschien wel op jezelf gaan wonen. Bij de meeste jongeren staan ouders klaar om je te steunen en van adviezen te voorzien. Maar soms zijn ouders niet in staat om te helpen of wil je liever van iemand anders steun ontvangen. Voor deze jongeren organiseren Tom in de buurt en GO! de training ‘Plan voor jouw toekomst’.

Inhoud training

Bij deze training ga je aan de slag met het plannen van je eigen toekomst. Je bedenkt wat je de komende tijd wil bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan welke studie je wil gaan volgen. Of misschien wil je binnenkort wel op jezelf gaan worden, maar heb je geen idee waar te beginnen. Vanuit deze wensen stel je jezelf een doel en wordt vervolgens stap voor stap bekeken wat je nodig hebt om dit doel te bereiken. Wat kun je zelf al doen en waar heb je hulp bij nodig? Wie kan en mag jou hierbij helpen? Ook komt er een medewerker vanuit het Serviceplein van het jongerenteam meer informatie geven over diverse voorzieningen en regelingen.

Ergens voor gaan

Trainer Corina van Vuuren vertelt: “Zo rond je 18e wordt er eigenlijk van je verwacht dat je een soort plan of idee voor ogen hebt over hoe je toekomst eruit gaat zien. Later leer je natuurlijk dat je steeds opnieuw keuzes kunt en moet maken en je plan helemaal niet zo vast omlijnd is, tenminste voor de meeste mensen. Toch is het wel belangrijk om een idee te hebben waar je naartoe wilt, om zo richting te geven aan je leven en een reden te hebben ergens voor te gaan. Dit kan best lastig zijn voor jongeren en jongvolwassenen.” De training ‘Plan voor jouw toekomst’ is een steuntje in de rug.

Zes groepsbijeenkomsten

De training vindt plaats in een groep. De groep bestaat uit maximaal acht personen. Je komt zes keer bij elkaar. Bij de start worden duidelijke afspraken gemaakt over vertrouwelijkheid en veiligheid. Het is helemaal aan jou wat je wel of niet wil vertellen in de groep. Je gaat in de training aan de slag met wat voor jou belangrijk en passend is.

De bijeenkomsten vinden plaats op 3 maart, 10 maart, 17 maart, 24 maart, 31 maart, en 7 april. De bijeenkomsten zijn van 19:30 uur tot ongeveer 21:00 uur. Bovendien is in overleg met de groep een terugkomavond na ongeveer zes tot acht weken. De bijeenkomsten vinden plaats bij GO, aan de Henry Dunantweg 36 in Alphen aan den Rijn. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmelden kan door contact op te nemen met jouw hulpverlener. Jongeren onder de 18 kunnen worden aangemeld bij Sharon Euson van Go voor jeugd. Haar mailadres is: sharon.euson@govoorjeugd.nl. Jongeren vanaf 18 kunnen worden aangemeld bij Corina van Vuuren van Tom in de buurt. Haar mailadres is: c.vanvuuren@tomindebuurt.nl.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:01

Alphen-Stad mag niet bouwen in Gnephoek en Noordrand

De provincie Zuid-Holland is niet bereid om nu mee te werken aan de Noordrand en de Gnephoek als nieuwbouwlocaties voor Alphen-Stad. Wel is de provincie bereid om na het verschijnen van nieuwe woningbehoeftecijfers opnieuw om de tafel te gaan.

Advertorial Horeca vandaag 13:52

De Beren Alphen aan den Rijn gaat open voor bezorgen en afhalen

Het restaurant blijft voorlopig helaas nog even gesloten, maar voor iedereen die de echte klassiekers van De Beren Alphen aan den Rijn mist, is er goed nieuws. Heel goed nieuws! Vanaf donderdag 9 april is het mogelijk om de lekkerste gerechten af te halen of te laten bezorgen.

Coronavirus in Alphen vandaag 11:29

Coronatest drive-in voor zorgmedewerkers

Vanaf maandagmiddag 6 april kan het zorgpersoneel uit de regio Hollands Midden terecht bij de drive-in naast het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Zij kunnen zich daar laten testen op het coronavirus.

Advertorial Winkels vandaag 10:35

Schoenen passen en kopen in deze tijd, hoe werkt dat?

We hebben minimaal nog drie weken te maken met ‘beperkte bewegingsvrijheid’. Ook bij Van Keeken gaat het allemaal net iets anders door de coronacrisis. “Voor ons is het belangrijkste dat klanten persoonlijke aandacht en advies blijven krijgen”, vertelt Kees van Keeken.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:58

Door coronacrisis geen grootschalige herdenking Ridderhofdrama

Op donderdag 9 april is het negen jaar geleden dat de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof plaatsvond. Normaal gesproken wordt er op deze dag een herdenking gehouden bij De Bron, maar dit jaar zal de herdenking op een andere manier plaatsvinden.