Gemeente Alphen aan den Rijn
Satire Cabaret

Transgendergroep Alphen zoekt nieuwe leden

Nu de mensen, die tot de LHTBIQXYZ+ groep horen. doorgaans in onze maatschappij geaccepteerd zijn, wil Transgendergroep Alphen aandacht voor een aantal bijzondere groepen.

“Er zijn ook mensen die buiten de standaard-kwalificatie vallen. Zij hebben behoefte om met lotgenoten te praten”, zo begint voorzitter Truus-Jan Pellekoren hun betoog. Hen heeft het helemaal gehad met de achterstelling van Boskoopmensen die in het lichaam van iemand uit Alphen zijn opgesloten.

Zelf voelt hen zich helemaal bij Boskoop betrokken. “Helaas ben ik nu gevangen in een ander lichaam”, aldus het bijna 2 meter lange en sterke boomkweekmens, gekleed in het zo kenmerkende lokale houthakkershemd met bijbehorende kokerrok van spijkerstof. 

Discriminatie

“Op het gemeentehuis voel ik me gediscrimineerd en niet erkend als Boskoopmens. Er zijn uitsluitend toiletten voor Alphense mannen en Alphense vrouwen, terwijl er zoveel meer kleuren zijn! Waarom ligt er geen slootje naast het gebouw?”

Miljonairs in het lichaam van minima

Behalve aandacht voor Boskoopmensen in het lichaam van een Alphenaar, wil Truus-Jan ook een praatgroep starten voor miljonairs uit Benthuizen die in het lichaam van een uitkeringsgerechtigde uit Aarlanderveen zijn geboren. “Als je ziet hoe die mensen worden behandeld! Terwijl ze het liefste kaviaar zouden eten en hun spijsvertering daaraan gewend is, moeten ze het nu doen met spaghetti van de voedselbank."

Sport

Een aantal goede voetballers, die in het lichaam van een wat dikkere dame zijn geboren, wil graag aan sport gaan doen. “Geen van de clubs heeft tot nu toe aandacht aan deze groep besteed, terwijl het wel regeringsbeleid is”, zo somt Pellekoren verder op.  

Oplossingen

Verantwoordelijk wethouder Han de Jager gaat binnenkort met de groep in gesprek hoe de sanitaire voorzieningen achter het gemeentehuis het best aangepakt kunnen worden. Ook komen aanvullende uitkeringen ter sprake. Er blijken inmiddels duizenden aanvragen te zijn binnengekomen van miljonairs, die gevangen zitten in het lichaam van een ander. Onder hen ook mensen, die weliswaar geen uitkering krijgen, maar wel van een modaal inkomen moeten rondkomen. “Daar zullen we een aparte toeslagregeling voor in het leven moeten roepen of een speciale voedselbank met aandacht voor gerookte zalm en champagne in het pakket”, aldus de wethouder. Een bekende supermarkt gaf al aan ganzenleverpaté die tegen de datum loopt te willen doneren. 

Wethouder Gert-Jan Schotanus heeft contact opgenomen met ARC en Alphense Boys. Voorzitter Dennis Captein van de Boys, gaf aan wel een aantal basisplaatsen in het eerste elftal te willen reserveren voor de vergeten groep voetballers. "We moeten alleen nog wat XXL shirtjes zien te vinden". 

We kunnen in ieder geval wel de toren nog eens in de regenboogkleuren zetten of de vlaggen uithangen, zo gaf een woordvoerder van de gemeente te kennen. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 17:01

Volg een wijncursus bij La Bodega ’87!

Altijd al meer willen leren over wijn? Volg dan nu een wijncursus bij wijnspeciaalzaak en wijnbar La Bodega ’87. Onder leiding van vinoloog en ervaren gastronomie docent Ton Wortelboer begin je met de basisopleiding ‘Wijnoorkonde’. Tijdens de cursus leer je alles over de verschillende wijnstreken, druiven, wijnsoorten en hoe de wijnen worden gemaakt.

Advertorial Horeca vandaag 13:50

Yes! De nieuwe menukaart van La Cubanita is er

Heb jij zin in tapas? Dan ben je bij La Cubanita aan het juiste adres! De nieuwe menukaart is nu ook uitgebracht. Deze keer staan er 18 nieuwe tapas op de kaart én 2 nieuwe desserts. Welke nieuwe tapas wil jij graag proeven?

Dieren vandaag 13:02

Tips van de dierenambulance: dit kun je doen als een dier in nood is

Het gebeurt de laatste tijd vaker dat de dierenambulance minder goed bereikbaar is, hoe zeer ze ook hun best doen om dat wel te zijn. “Dat vinden we vreselijk en eigenlijk ook niet acceptabel, maar soms kunnen we echt niet anders.” Daarom geven ze tips over de dingen die je zelf zou kunnen doen mocht een dier in nood verkeren.