Gemeente Alphen aan den Rijn
Satire Cabaret

Transgendergroep Alphen zoekt nieuwe leden

Nu de mensen, die tot de LHTBIQXYZ+ groep horen. doorgaans in onze maatschappij geaccepteerd zijn, wil Transgendergroep Alphen aandacht voor een aantal bijzondere groepen.

“Er zijn ook mensen die buiten de standaard-kwalificatie vallen. Zij hebben behoefte om met lotgenoten te praten”, zo begint voorzitter Truus-Jan Pellekoren hun betoog. Hen heeft het helemaal gehad met de achterstelling van Boskoopmensen die in het lichaam van iemand uit Alphen zijn opgesloten.

Zelf voelt hen zich helemaal bij Boskoop betrokken. “Helaas ben ik nu gevangen in een ander lichaam”, aldus het bijna 2 meter lange en sterke boomkweekmens, gekleed in het zo kenmerkende lokale houthakkershemd met bijbehorende kokerrok van spijkerstof. 

Discriminatie

“Op het gemeentehuis voel ik me gediscrimineerd en niet erkend als Boskoopmens. Er zijn uitsluitend toiletten voor Alphense mannen en Alphense vrouwen, terwijl er zoveel meer kleuren zijn! Waarom ligt er geen slootje naast het gebouw?”

Miljonairs in het lichaam van minima

Behalve aandacht voor Boskoopmensen in het lichaam van een Alphenaar, wil Truus-Jan ook een praatgroep starten voor miljonairs uit Benthuizen die in het lichaam van een uitkeringsgerechtigde uit Aarlanderveen zijn geboren. “Als je ziet hoe die mensen worden behandeld! Terwijl ze het liefste kaviaar zouden eten en hun spijsvertering daaraan gewend is, moeten ze het nu doen met spaghetti van de voedselbank."

Sport

Een aantal goede voetballers, die in het lichaam van een wat dikkere dame zijn geboren, wil graag aan sport gaan doen. “Geen van de clubs heeft tot nu toe aandacht aan deze groep besteed, terwijl het wel regeringsbeleid is”, zo somt Pellekoren verder op.  

Oplossingen

Verantwoordelijk wethouder Han de Jager gaat binnenkort met de groep in gesprek hoe de sanitaire voorzieningen achter het gemeentehuis het best aangepakt kunnen worden. Ook komen aanvullende uitkeringen ter sprake. Er blijken inmiddels duizenden aanvragen te zijn binnengekomen van miljonairs, die gevangen zitten in het lichaam van een ander. Onder hen ook mensen, die weliswaar geen uitkering krijgen, maar wel van een modaal inkomen moeten rondkomen. “Daar zullen we een aparte toeslagregeling voor in het leven moeten roepen of een speciale voedselbank met aandacht voor gerookte zalm en champagne in het pakket”, aldus de wethouder. Een bekende supermarkt gaf al aan ganzenleverpaté die tegen de datum loopt te willen doneren. 

Wethouder Gert-Jan Schotanus heeft contact opgenomen met ARC en Alphense Boys. Voorzitter Dennis Captein van de Boys, gaf aan wel een aantal basisplaatsen in het eerste elftal te willen reserveren voor de vergeten groep voetballers. "We moeten alleen nog wat XXL shirtjes zien te vinden". 

We kunnen in ieder geval wel de toren nog eens in de regenboogkleuren zetten of de vlaggen uithangen, zo gaf een woordvoerder van de gemeente te kennen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.