Transport jacht Savannah uitgesteld tot donderdag

Het transport van het jacht Savannah is vanwege wisselende weersomstandigheden uitgesteld. Het luxe jacht wat zaterdag 24 januari te water is gelaten bij Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer zal vanwege de harde wind vandaag niet uitvaren.

Het 83,5 meter lange schip waar veel mensen een glimp van wilden opvangen zal naar alle waarschijnlijkheid pas donderdag uitvaren. Van Aalsmeer zal het jacht via Alphen aan den Rijn en Boskoop naar Rotterdam worden getransporteerd. De provincie zegt dat het luxe jacht op donderdag buiten de ochtendspits door Alphen aan den Rijn zal varen. Naar verwachting zal het schip rond 11.00 uur de eerste brug in Alphen passeren.

De 's Molenaarsbrug, Albert Schweitzerbrug, Koningin Julianabrug, Alphensebrug, Swaenswijkbrug, Alphense Hefbrug en Boskoopse Hefbrug zullen donderdag na elkaar een half uur tot een uur geopend blijven om het jacht erdoor te laten. Automobilisten worden op die momenten omgeleid met verkeersregelaars.

Bron: AD


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk gisteren 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer gisteren 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport gisteren 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca gisteren 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.