Algemeen

Treinen traject Alphen - Leiden slecht toegankelijk voor minder validen

Sinds 4 februari rijden er tijdens de spitstijden treinen op traject Alphen - Leiden die slechter toegankelijk zijn voor minder validen. Gemeente Alphen aan den Rijn is niet te spreken over deze maatregel en heeft een klacht ingediend bij de NS.

De oudere treinen worden zeker tot december 2019 ingezet. Het is voor reizigers met een rolstoel of scootmobiel nu niet mogelijk om zelfstandig de trein in te komen. Voor deze reizigers is er assistentieverlening maar deze moet een uur van te voren worden aangevraagd. De gemeente verzoekt in een brief aan de NS om het besluit terug te draaien en om voor voldoende hulp te zorgen op alle treinstations.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels gisteren 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport gisteren 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.