Sport

Explosieve groei deelnemersaantal Triathlon Alphen

Voor de tweede maal organiseerde Triathlon Club Alphen de triathlon afgelopen zondag op 25 september in Alphen aan den Rijn. Met dit jaar ruim 480 deelnemers was er sprake van een explosieve groei in deelname in vergelijking met de honderd deelnemende atleten van het vorige jaar. Op het sportterrein was er ruimte voor supporters om de atleten aan te moedigen.

Het startschot op de sprintafstand werd verricht door Jan van de Marel, voormalig Europees en Nederlands kampioen van wie zijn zoon voor de eerste keer aan een triathlon meedeed. Na 750 meter zwemmen, 22,9 kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen was het Leander van Diggelen bij de mannen en Chantal Koole bij de vrouwen die de finish als eerste passeerden. 

Het startschot op de eerste serie op de kwart afstand werd gegeven door wethouder Michel du Chatinier. Op dit onderdeel won bij de mannen Koen de Leeuw en bij de vrouwen won Tessa Kortekaas. Zij bleken na 1500 meter zwemmen, 42,1 kilometer fietsen en tien kilometer lopen de snelste. 

Een bijzondere deelname was het die dag voor Daniel Knegt, ondersteund door Pascal Valentijn. Daniel is slechtziend en was op het wereldkampioenschap voor para-atleten in Rotterdam als vijfde geëindigd. Samen eindigden het duo tijdens deze triathlon als elfde tussen de reguliere atleten. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Aarhof verkocht
Stadshart gisteren 20:46

Aarhof verkocht

Winkelcentrum de Aarhof is verkocht aan de HAL. Morgen worden de plannen voor het winkelcentrum bekend gemaakt. We gaan u op de hoogte houden. 

Wilhelmus op de boom
Gemeente gisteren 13:43

Wilhelmus op de boom

Eind april 1945 was het tij geheel ten gunsten van de geallieerden gekeerd. De bevrijding van het nog bezette deel van Nederland was slechts een kwestie van dagen. Het verschuiven van de avondklok van 8 naar 9 uur was een van de eerste tekenen van de naderende bevrijding. In de nacht van 28 op 29 april trouwden Adolf Hitler en Eva Braun. Op de 30e april pleegden ze zelfmoord.  Hitler werd opgevolgd door Groot-Admiraal Dönitz. Zijn belangrijkste opdracht volgens hemzelf was het leven van de Duitsers redden. Daartoe was overgave aan de geallieerden noodzakelijk.