Theater Castellum
Advertorial Theater

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

In een regie van Michel Sluysmans en met livemuziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een actuele versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu. Het blijspel uit 1904 is volledig herschreven door Jibbe Willems, maar de humor van Tsjechov houdt hij overeind. De Kersentuin blijft daardoor een lichtvoetig toneelstuk, ondanks de serieuze thematiek. Brabant Cultureel schrijft dat “Toneelgroep Maastricht een volkomen nieuw kijkspel maakt, waarin tragiek, humor en emotionele momenten hun plaats blijven houden.”

Het verhaal

Na een mislukte carrière in Parijs keert actrice Ljoebov terug naar het familielandgoed. Het familiebezit dreigt echter geveild te worden vanwege hoge schulden en ze probeert dit samen met haar dochters te voorkomen. Ondernemer Lopachin komt met de oplossing om de kersentuin om te toveren tot vakantiepark, waardoor de geldproblemen verleden tijd zouden worden. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma: wie hetzelfde wil blijven, moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

Tickets

Kaarten voor De Kersentuin op woensdag 5 april (aanvang 20:15 uur) zijn te koop via www.theatercastellum.nl. Tip: bezoek ook de inleiding om 19:30 uur. Acteur Nick Renzo Garcia vertelt interessante informatie over de inhoud, het gezelschap en/of het artistieke proces. Tijdens het bestelproces komt de mogelijkheid tot bestellen automatisch voorbij.


Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.