Theater Castellum
Advertorial Theater

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

In een regie van Michel Sluysmans en met livemuziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een actuele versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu. Het blijspel uit 1904 is volledig herschreven door Jibbe Willems, maar de humor van Tsjechov houdt hij overeind. De Kersentuin blijft daardoor een lichtvoetig toneelstuk, ondanks de serieuze thematiek. Brabant Cultureel schrijft dat “Toneelgroep Maastricht een volkomen nieuw kijkspel maakt, waarin tragiek, humor en emotionele momenten hun plaats blijven houden.”

Het verhaal

Na een mislukte carrière in Parijs keert actrice Ljoebov terug naar het familielandgoed. Het familiebezit dreigt echter geveild te worden vanwege hoge schulden en ze probeert dit samen met haar dochters te voorkomen. Ondernemer Lopachin komt met de oplossing om de kersentuin om te toveren tot vakantiepark, waardoor de geldproblemen verleden tijd zouden worden. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma: wie hetzelfde wil blijven, moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

Tickets

Kaarten voor De Kersentuin op woensdag 5 april (aanvang 20:15 uur) zijn te koop via www.theatercastellum.nl. Tip: bezoek ook de inleiding om 19:30 uur. Acteur Nick Renzo Garcia vertelt interessante informatie over de inhoud, het gezelschap en/of het artistieke proces. Tijdens het bestelproces komt de mogelijkheid tot bestellen automatisch voorbij.


Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.