Archieffoto

Tuincentrum De Bosrand wil open op eerste pinksterdag, college wijst het verzoek af

Een uitje op eerste pinksterdag naar het tuincentrum? Dat zit er in Alphen niet in. Tuincentrum De Bosrand in Alphen heeft een verzoek ingediend om op eerste pinksterdag open te gaan, maar dat is door het college van burgemeester en wethouders afgewezen.

Volgens de winkeltijdenverordening mogen winkels op zondag- en feestdagen vanaf 12:00 uur open zijn, met uitzondering van een aantal feestdagen waaronder eerste pinksterdag. Er is een verzoek binnengekomen bij de gemeente om tuincentra toestemming te geven om open te gaan op deze feestdagen en daarmee af te wijken van de winkeltijdenverordening. Het college heeft besloten om dit verzoek af te wijzen en de opening van de tuincentra dus niet toe te staan.

Vele feestdagen worden tijdens de coronaperiode op bijzondere wijze gevierd. Mensen kunnen niet op vakantie en vieren deze feestdagen voornamelijk thuis of geven een andere invulling aan deze feestdagen, bijvoorbeeld door te klussen in en om het huis. Daarom heeft tuincentrum de Bosrand aangegeven dat zij hun deuren willen openen op eerste pinksterdag. Deze twee feestdagen vallen voor deze branche in de drukste periode van het jaar en zij willen zoveel mogelijk klanten veilig op afspraak kunnen bedienen.

In de belangenafweging van dit besluit heeft het college rekening gehouden met de financiële situatie waarin deze ondernemers zitten versus het algemene belang dat gediend is bij het indammen van het coronavirus. “Het openstellen van tuincentra op eerste pinksterdag kan zorgen voor een extra toeloop van mensen, omdat dit veelal wordt gezien als een uitje in plaats van spreiding. In Rijnstreek worden ook geen uitzonderingen gemaakt voor extra openstelling van tuincentra. Als Alphen aan den Rijn afwijkt kan het daarom juist tot extra toeloop leiden. Bovendien gaat het hier niet om aankopen vanuit een eerste levensbehoeften; de aankoop van dergelijke tuinartikelen kan uitgesteld worden”, zo luiden de argumenten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd onmiddellijk met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.