Gemeente Alphen aan den Rijn

Turkse gemeenschap overhandigt mondkapjes aan wethouder

De Turkse gemeenschap in de gemeente Alphen aan den Rijn steunt het initiatief van de gemeente om gratis mondkapjes beschikbaar te stellen voor inwoners die onder de bijstandsnorm leven.

Wethouder Han de Jager nam vrijdag 6 november zeshonderd mondkapjes in ontvangst die door vrijwilligers van de Turkse gemeenschap met de hand gemaakt zijn. “Een mooi initiatief, hiermee levert de Turkse gemeenschap een mooie bijdrage aan de Alphense samenleving en aan het beperken van de verdere verspreiding van het coronavirus", aldus de wethouder.

De mondkapjes zijn bedoeld voor inwoners met een inkomen onder het bestaansminimum. Dit zijn inwoners die bijvoorbeeld door persoonlijke omstandigheden, schuldenproblematiek, een terugvallend of een laag instabiel inkomen toch een lager inkomen hebben dan de bijstandsnorm. Het gaat om stoffen niet-medische mondkapjes. Tom in de buurt en de Voedselbank gaan ervoor zorgen dat de mondkapjes bij de juiste inwoners terecht komen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”