Josh Walet
Blog Opinie

Twee Hoofdklassewedstrijden voor de prijs van één

Opnieuw een zaterdag met twee wedstrijden in de Hoofdklasse in Alphen. ARC ontvangt Capelle en Alphense Boys trapt om 18:00 uur af tegen Hollandia.

Capelle valt dit seizoen tegen en staat momenteel dertiende en dat is een promotie/degradatieplaats. Aanvankelijk ging het nog redelijk, maar uit de zeven wedstrijden uit de tweede periode werden slechts vijf punten behaald. ARC daarentegen doet het als nieuwkomer met een vijfde plek aanzienlijk beter. Het team van Mark Evers verloor in de tweede periode slechts ėėn van de acht duels. In de uitwedstrijd had de Racing opmerkelijk weinig moeite met deze opponent, al doet de uitslag van 2-1 wellicht anders vermoeden. ARC is tegen deze toch vrij gerenommeerde club gewoon favoriet.

Alphense Boys lijkt het zwaarder te krijgen. Hollandia is koploper, terwijl Alphense Boys zich op een vijfde plaats terugvindt. Hollandia won de eerste periode, is nog steeds lijstaanvoerder, maar de laatste weken gaat het met de ploeg met het minste aantal tegengoals (19) toch wat minder. In periode twee neemt HVV Hollandia positie zeven in en Alphense Boys plek vijf. Overigens waren de mannen in Alphense dienst in de uitwedstrijd kansloos en verloren ze in Hoorn met 3-0 van de club die normaliter ook in roodwit gestreepte shirts speelt. Buiten Hoorn komt de ploeg doorgaans uitstekend voor de dag, alleen bij SDO werd verloren. In deze Hoofdklasse A hebben Leonidas en Hoogeveen beide een punt in mindering gekregen naar aanleiding van ongeregeldheden in het onderlinge duel.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 15:01

Alphen-Stad mag niet bouwen in Gnephoek en Noordrand

De provincie Zuid-Holland is niet bereid om nu mee te werken aan de Noordrand en de Gnephoek als nieuwbouwlocaties voor Alphen-Stad. Wel is de provincie bereid om na het verschijnen van nieuwe woningbehoeftecijfers opnieuw om de tafel te gaan.

Advertorial Horeca vandaag 13:52

De Beren Alphen aan den Rijn gaat open voor bezorgen en afhalen

Het restaurant blijft voorlopig helaas nog even gesloten, maar voor iedereen die de echte klassiekers van De Beren Alphen aan den Rijn mist, is er goed nieuws. Heel goed nieuws! Vanaf donderdag 9 april is het mogelijk om de lekkerste gerechten af te halen of te laten bezorgen.

Coronavirus in Alphen vandaag 11:29

Coronatest drive-in voor zorgmedewerkers

Vanaf maandagmiddag 6 april kan het zorgpersoneel uit de regio Hollands Midden terecht bij de drive-in naast het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Zij kunnen zich daar laten testen op het coronavirus.

Advertorial Winkels vandaag 10:35

Schoenen passen en kopen in deze tijd, hoe werkt dat?

We hebben minimaal nog drie weken te maken met ‘beperkte bewegingsvrijheid’. Ook bij Van Keeken gaat het allemaal net iets anders door de coronacrisis. “Voor ons is het belangrijkste dat klanten persoonlijke aandacht en advies blijven krijgen”, vertelt Kees van Keeken.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:58

Door coronacrisis geen grootschalige herdenking Ridderhofdrama

Op donderdag 9 april is het negen jaar geleden dat de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof plaatsvond. Normaal gesproken wordt er op deze dag een herdenking gehouden bij De Bron, maar dit jaar zal de herdenking op een andere manier plaatsvinden.