Josh Walet
Blog Opinie

Twee Hoofdklassewedstrijden voor de prijs van één

Opnieuw een zaterdag met twee wedstrijden in de Hoofdklasse in Alphen. ARC ontvangt Capelle en Alphense Boys trapt om 18:00 uur af tegen Hollandia.

Capelle valt dit seizoen tegen en staat momenteel dertiende en dat is een promotie/degradatieplaats. Aanvankelijk ging het nog redelijk, maar uit de zeven wedstrijden uit de tweede periode werden slechts vijf punten behaald. ARC daarentegen doet het als nieuwkomer met een vijfde plek aanzienlijk beter. Het team van Mark Evers verloor in de tweede periode slechts ėėn van de acht duels. In de uitwedstrijd had de Racing opmerkelijk weinig moeite met deze opponent, al doet de uitslag van 2-1 wellicht anders vermoeden. ARC is tegen deze toch vrij gerenommeerde club gewoon favoriet.

Alphense Boys lijkt het zwaarder te krijgen. Hollandia is koploper, terwijl Alphense Boys zich op een vijfde plaats terugvindt. Hollandia won de eerste periode, is nog steeds lijstaanvoerder, maar de laatste weken gaat het met de ploeg met het minste aantal tegengoals (19) toch wat minder. In periode twee neemt HVV Hollandia positie zeven in en Alphense Boys plek vijf. Overigens waren de mannen in Alphense dienst in de uitwedstrijd kansloos en verloren ze in Hoorn met 3-0 van de club die normaliter ook in roodwit gestreepte shirts speelt. Buiten Hoorn komt de ploeg doorgaans uitstekend voor de dag, alleen bij SDO werd verloren. In deze Hoofdklasse A hebben Leonidas en Hoogeveen beide een punt in mindering gekregen naar aanleiding van ongeregeldheden in het onderlinge duel.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 14:25

Komt een vrouw bij de bank...

Daar zat ze dan op maandagochtend bij mij aan tafel, geheel ontredderd. Het was pas een paar maanden geleden dat ze op dezelfde plek zat, nu alleen, destijds nog met haar man.

Gemeente vandaag 12:54

Eerste Bokashi gestort in Chinapark

Sinds enige tijd zet de gemeente bladafval om naar Bokashi, een soort compost die de bodem verbetert. Op woensdagmiddag 19 februari is de eerste Bokashi door wethouder Gert-Jan Schotanus gestort in het Chinapark aan de Chinastraat in Alphen.

Calamiteiten vandaag 12:15

Jongens ruïneren grasveld met scooter

Op dinsdag 18 februari crossten een paar jongens op hun scooter over een grasveld in een woonwijk. Op hun school hebben de handhavers een stevig gesprek met ze gevoerd.

Verkeer en vervoer vandaag 11:17

Alle boeren verzamelen op Oranje Nassausingel

Op woensdagochtend 19 februari verzamelden meerdere boeren zich op de Oranje Nassausingel in Alphen. Dit om met zijn allen naar Den Haag te gaan, waar de boeren vandaag opnieuw protesteren.