Pixabay

Twee inwoners uit Alphen de dupe van kinderopvangtoeslag affaire

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er ook in Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. SP had hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Uit de antwoorden blijkt dat recentelijk twee inwoners uit Alphen zich hierover bij de gemeente hebben gemeld.

SP-fractievoorzitter Iris van de Kolk liet eerder weten: “De kinderopvangtoeslagen affaire heeft een enorme impact, ook op persoonlijk niveau, en nu blijkt dit ook het geval te zijn bij inwoners uit Alphen aan den Rijn. Daarom willen wij weten in hoeverre dit in beeld is bij de gemeente en wat er nog nodig is om de slachtoffers hiervan te helpen. We zijn het aan hen verplicht alles op alles te zetten!” Daarom stelde de SP vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Zo snel mogelijk helpen

Het exacte aantal ouders in Alphen die te maken hebben met de kinderopvangtoeslagen affaire is bij de gemeente niet bekend. Zij hebben namelijk geen inzicht in de gegevens van de Belastingdienst. Wel laat het college weten dat recentelijk twee inwoners zich bij de gemeente hebben gemeld met een ondersteuningsvraag als gevolg van problemen met de kinderopvangtoeslag.

“Het college is van mening dat alle inwoners zo snel en efficiënt mogelijk geholpen moeten worden bij vragen/problemen. Gedupeerden van de kinderopvangtoeslag affaire kunnen zich melden bij de gemeente, waarna gekeken zal worden op welke manier zij het beste geholpen kunnen worden. Zij worden geadviseerd zich ook te melden bij de belastingdienst”, laat de gemeente weten.

Voor alsnog wordt de kwestie niet met de gemeenteraad besproken. “Wegens het ontbreken van gegevens van alle gedupeerde gezinnen in onze gemeente en het beperkte aantal gevallen dat bekend is, ziet het college op dit moment geen aanleiding om de kwestie met de raad te bespreken en het formuleren van aanvullend beleid. Als gedupeerde inwoners zich melden bij de gemeente van hulp, bieden we hen individueel maatwerk, zoals ook blijkt uit de situaties die bij ons bekend zijn.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens.nl Magazine gisteren 17:04

Heijmink werkt al 35 jaar bij de politie: ''Mensen zijn mondiger geworden''

Frank Heijmink begon in 1985 zijn loopbaan bij de politie in Alphen aan den Rijn als ‘gewone’ agent op straat. Nu, 35 jaar later en werkzaam in inmiddels zijn vijfde politiebureau, is de 56-jarige Frank alweer zes jaar Operationeel Expert op het thema horeca en ondernemers. “De diversiteit maakt dit vak zo mooi!”

Advertorial Sport gisteren 15:59

Alphen Beweegt en 4Sport organiseren gratis jongerenbootcamp

Heb jij zin om een uur lang het beste uit jezelf te halen? Ben je niet bang om vies te worden, en wil je lekker sporten in de buitenlucht? Dan zien Alphen Beweegt en 4Sport jou volgende week bij de jongerenbootcamp!

Wonen en bouwen gisteren 14:30

Dit jaar eenmalige huurverlaging voor sociale huurwoningen

In 2021 hebben huurders in sociale huurwoningen met een laag inkomen en een hoge huur recht op een eenmalige huurverlaging. De regering kondigde dit vorig jaar aan tijdens Prinsjesdag. Dat is goed nieuws voor een aantal huurders van Woonforte.

Overige gisteren 13:06

Megajacht Vanish vaart door de Rijn

Zaterdagochtend was het weer raak. Door de Rijn voer weer een megajacht, wat zoals gewoonlijk weer veel bekijks trok.