Pixabay

Twee inwoners uit Alphen de dupe van kinderopvangtoeslag affaire

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er ook in Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. SP had hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Uit de antwoorden blijkt dat recentelijk twee inwoners uit Alphen zich hierover bij de gemeente hebben gemeld.

SP-fractievoorzitter Iris van de Kolk liet eerder weten: “De kinderopvangtoeslagen affaire heeft een enorme impact, ook op persoonlijk niveau, en nu blijkt dit ook het geval te zijn bij inwoners uit Alphen aan den Rijn. Daarom willen wij weten in hoeverre dit in beeld is bij de gemeente en wat er nog nodig is om de slachtoffers hiervan te helpen. We zijn het aan hen verplicht alles op alles te zetten!” Daarom stelde de SP vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Zo snel mogelijk helpen

Het exacte aantal ouders in Alphen die te maken hebben met de kinderopvangtoeslagen affaire is bij de gemeente niet bekend. Zij hebben namelijk geen inzicht in de gegevens van de Belastingdienst. Wel laat het college weten dat recentelijk twee inwoners zich bij de gemeente hebben gemeld met een ondersteuningsvraag als gevolg van problemen met de kinderopvangtoeslag.

“Het college is van mening dat alle inwoners zo snel en efficiënt mogelijk geholpen moeten worden bij vragen/problemen. Gedupeerden van de kinderopvangtoeslag affaire kunnen zich melden bij de gemeente, waarna gekeken zal worden op welke manier zij het beste geholpen kunnen worden. Zij worden geadviseerd zich ook te melden bij de belastingdienst”, laat de gemeente weten.

Voor alsnog wordt de kwestie niet met de gemeenteraad besproken. “Wegens het ontbreken van gegevens van alle gedupeerde gezinnen in onze gemeente en het beperkte aantal gevallen dat bekend is, ziet het college op dit moment geen aanleiding om de kwestie met de raad te bespreken en het formuleren van aanvullend beleid. Als gedupeerde inwoners zich melden bij de gemeente van hulp, bieden we hen individueel maatwerk, zoals ook blijkt uit de situaties die bij ons bekend zijn.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:22

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. 

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!