Pixabay

Twee inwoners uit Alphen de dupe van kinderopvangtoeslag affaire

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er ook in Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. SP had hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Uit de antwoorden blijkt dat recentelijk twee inwoners uit Alphen zich hierover bij de gemeente hebben gemeld.

SP-fractievoorzitter Iris van de Kolk liet eerder weten: “De kinderopvangtoeslagen affaire heeft een enorme impact, ook op persoonlijk niveau, en nu blijkt dit ook het geval te zijn bij inwoners uit Alphen aan den Rijn. Daarom willen wij weten in hoeverre dit in beeld is bij de gemeente en wat er nog nodig is om de slachtoffers hiervan te helpen. We zijn het aan hen verplicht alles op alles te zetten!” Daarom stelde de SP vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Zo snel mogelijk helpen

Het exacte aantal ouders in Alphen die te maken hebben met de kinderopvangtoeslagen affaire is bij de gemeente niet bekend. Zij hebben namelijk geen inzicht in de gegevens van de Belastingdienst. Wel laat het college weten dat recentelijk twee inwoners zich bij de gemeente hebben gemeld met een ondersteuningsvraag als gevolg van problemen met de kinderopvangtoeslag.

“Het college is van mening dat alle inwoners zo snel en efficiënt mogelijk geholpen moeten worden bij vragen/problemen. Gedupeerden van de kinderopvangtoeslag affaire kunnen zich melden bij de gemeente, waarna gekeken zal worden op welke manier zij het beste geholpen kunnen worden. Zij worden geadviseerd zich ook te melden bij de belastingdienst”, laat de gemeente weten.

Voor alsnog wordt de kwestie niet met de gemeenteraad besproken. “Wegens het ontbreken van gegevens van alle gedupeerde gezinnen in onze gemeente en het beperkte aantal gevallen dat bekend is, ziet het college op dit moment geen aanleiding om de kwestie met de raad te bespreken en het formuleren van aanvullend beleid. Als gedupeerde inwoners zich melden bij de gemeente van hulp, bieden we hen individueel maatwerk, zoals ook blijkt uit de situaties die bij ons bekend zijn.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.

Alphense Zendmast vandaag 12:13

Alphense zendmast oranje verlicht voor opening nieuwe bibliotheek

Vandaag, zaterdag 26 september, opent de nieuwe bibliotheek in het Alphense centrum officieel haar deuren. Speciaal voor deze gelegenheid kleurt de Alphense zendmast oranje, de kleur waar Bibliotheek Rijn en Venen om bekend staat.   

Overige vandaag 10:52

Help leerlingen met enquête over milieuvriendelijk toilet

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum hebben een opdracht gekregen van het Hoogheemraadschap van Rijnland om een milieuvriendelijk toilet te maken wat onder andere poep en plas van elkaar scheidt. Help jij hen door deze enquête in te vullen?

Evenementen vandaag 09:02

Coronaproof Burendag vieren, hoe doe je dat?

Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Bij deze jaarlijks terugkerende dag vieren buurtbewoners met elkaar feest. Omdat alles dit jaar coronaproof moet, hebben wij een aantal tips verzameld om toch Burendag te kunnen vieren.