Pixabay

Twee inwoners uit Alphen de dupe van kinderopvangtoeslag affaire

Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat er ook in Alphen aan den Rijn slachtoffers zijn van de kinderopvangtoeslagen affaire. SP had hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Uit de antwoorden blijkt dat recentelijk twee inwoners uit Alphen zich hierover bij de gemeente hebben gemeld.

SP-fractievoorzitter Iris van de Kolk liet eerder weten: “De kinderopvangtoeslagen affaire heeft een enorme impact, ook op persoonlijk niveau, en nu blijkt dit ook het geval te zijn bij inwoners uit Alphen aan den Rijn. Daarom willen wij weten in hoeverre dit in beeld is bij de gemeente en wat er nog nodig is om de slachtoffers hiervan te helpen. We zijn het aan hen verplicht alles op alles te zetten!” Daarom stelde de SP vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Zo snel mogelijk helpen

Het exacte aantal ouders in Alphen die te maken hebben met de kinderopvangtoeslagen affaire is bij de gemeente niet bekend. Zij hebben namelijk geen inzicht in de gegevens van de Belastingdienst. Wel laat het college weten dat recentelijk twee inwoners zich bij de gemeente hebben gemeld met een ondersteuningsvraag als gevolg van problemen met de kinderopvangtoeslag.

“Het college is van mening dat alle inwoners zo snel en efficiënt mogelijk geholpen moeten worden bij vragen/problemen. Gedupeerden van de kinderopvangtoeslag affaire kunnen zich melden bij de gemeente, waarna gekeken zal worden op welke manier zij het beste geholpen kunnen worden. Zij worden geadviseerd zich ook te melden bij de belastingdienst”, laat de gemeente weten.

Voor alsnog wordt de kwestie niet met de gemeenteraad besproken. “Wegens het ontbreken van gegevens van alle gedupeerde gezinnen in onze gemeente en het beperkte aantal gevallen dat bekend is, ziet het college op dit moment geen aanleiding om de kwestie met de raad te bespreken en het formuleren van aanvullend beleid. Als gedupeerde inwoners zich melden bij de gemeente van hulp, bieden we hen individueel maatwerk, zoals ook blijkt uit de situaties die bij ons bekend zijn.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs vandaag 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.

Heel Alphen Beweegt vandaag 12:45

Net als Kees en George je op oudere leeftijd fit en vitaal voelen?

Wekelijks verzorgt Alphen Beweegt ‘Senioren in Beweging’ lessen op verschillende locaties in de gemeente Alphen aan den Rijn. Tijdens deze lessen worden er diverse oefeningen gegeven die het uithoudingsvermogen vergroten, de spieren sterker maken en zorgen voor lichamelijke ontspanning.