Twee kleine kleutertjes....

Wat een grappig gezicht toen ik vorige week in het centrum twee kleutertjes zag mopperen op een man. Tenminste dat dacht ik, maar bij nader inzien bleken het zelf twee grote mensen, hun beentjes dapper trappend op een driewielertje.

Een beetje verzonnen verhaal hoor, maar de werkelijkheid is nog lachwekkender. Misschien gelooft u me niet eens. Die kleuterjes zijn namelijk raadslid Wil Verschuur en een journalist van het AD. Wil heeft in de gemeenteraad vragen gesteld over een fiets. De krantenjongen heeft dat als "breaking" op de voorpagina van het Groene Hart Katern gezet.

Een toelichting dan maar...

Een paar jaar geleden kreeg Alphen een citymanager, Martin de Vries. Toen de puinhopen aan de Lage Zijde op zijn grootst waren, moest hij er de moed in houden. Veel bezoeken links en rechts. Hans de Bruin, van "Gek van Fietsen", staat altijd vooraan als hij iets kan doen voor de gemeenschap. Een gratis fiets voor Martin en Alphen dus. Gezond, geen vervuiling en sneller en minder duur dan een auto.

De Vries was hier tijdelijk. Zijn taken EN fiets zijn overgegaan naar het EDBA, de organisatie voor economische ontwikkeling, citymarketing en centrummanagement. Directeur Joost Berkhout trof het rijwiel in een hoekje aan en vond het wel een goed idee om geen kilometers meer te declareren, maar gezond en goedkoper per bedrijfsfiets naar afspraken te gaan.

Er was wat klein onderhoud nodig. Voor een paar tientjes legde Hans de Bruin er nieuwe banden om, repareerde hij de verlichting, stelde de schroefjes bij en smeerde de ketting.

Nou zijn die "kosten" in het jaarverslag terecht gekomen als "reparatie fiets Berkhout". Kleine Willie, altijd verzot op wat sensatie (anders wordt ze niet herkozen en moet ze alleen van AOW rondkomen), zag haar kans. Als "enige eerlijke" raadslid zou zij die frauduleuze organisatie wel eens aan de schandpaal nagelen, met die fietser erbij. Schijnheilige vragen aan het gemeentebestuur en een telefoontje naar dat ventje van de krant. Hoe kinderachtig kan je zijn? Hoe veel dure tijd van het ambtelijke apparaat kan je verspillen? Hoeveel pulp krijg je in een krant?

Genoeg d'r over.

Alleen nog een boodschap aan die hele stoute kindertjes. Wil: jij kost de gemeenschap tienduizenden Euro's per jaar met je nutteloze 1-kleuter-geleuter-partijtje. AD: in tegenstelling tot de luizenmoeders vinden wij jullie niet bijzonder. Wij vinden jullie alleen maar heel raar. 

Fietsen

Het wordt tijd dat jullie zelf gaan fietsen het liefst op een oud barrel natuurlijk. Alhoewel, op een nette fiets komen jullie verder. En hoe verder hoe beter.

 

Machiel van der Schoot


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 16:12

Rolstoeltennis-topper Esther Vergeer bij TV Nieuwe Sloot

Op 9 juni geeft de Esther Vergeer Foundation een tennis clinic aan de rolstoeljeugd van Tennisvereniging Nieuwe Sloot, aan aspirant rolstoeltennissers en aan kids die het gewoon eens willen proberen vanuit een rolstoel. Voormalig Grand Slam winnares Esther Vergeer is ook bij het event aanwezig.

Dronefotografie gisteren 14:37

Alphen vanuit de lucht: de groene long van Kerk en Zanen

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Europapark, de groene long van de wijk Kerk en Zanen.

Blog Opinie 14 mei 2021 20:01

MINERVA Miljoenentekort

De tekorten bij alle gemeenten lopen op. De zalvende woorden van de CDA-wethouder van Alphen aan den Rijn ten spijt: hier ook! Ik denk zomaar dat het om vele miljoenen aan tekorten gaat. Misschien wel een stuk of 10 en dat bovenop de toch al geplande ombuigingen, lees bezuinigingen.