Twee kleine kleutertjes....

Wat een grappig gezicht toen ik vorige week in het centrum twee kleutertjes zag mopperen op een man. Tenminste dat dacht ik, maar bij nader inzien bleken het zelf twee grote mensen, hun beentjes dapper trappend op een driewielertje.

Een beetje verzonnen verhaal hoor, maar de werkelijkheid is nog lachwekkender. Misschien gelooft u me niet eens. Die kleuterjes zijn namelijk raadslid Wil Verschuur en een journalist van het AD. Wil heeft in de gemeenteraad vragen gesteld over een fiets. De krantenjongen heeft dat als "breaking" op de voorpagina van het Groene Hart Katern gezet.

Een toelichting dan maar...

Een paar jaar geleden kreeg Alphen een citymanager, Martin de Vries. Toen de puinhopen aan de Lage Zijde op zijn grootst waren, moest hij er de moed in houden. Veel bezoeken links en rechts. Hans de Bruin, van "Gek van Fietsen", staat altijd vooraan als hij iets kan doen voor de gemeenschap. Een gratis fiets voor Martin en Alphen dus. Gezond, geen vervuiling en sneller en minder duur dan een auto.

De Vries was hier tijdelijk. Zijn taken EN fiets zijn overgegaan naar het EDBA, de organisatie voor economische ontwikkeling, citymarketing en centrummanagement. Directeur Joost Berkhout trof het rijwiel in een hoekje aan en vond het wel een goed idee om geen kilometers meer te declareren, maar gezond en goedkoper per bedrijfsfiets naar afspraken te gaan.

Er was wat klein onderhoud nodig. Voor een paar tientjes legde Hans de Bruin er nieuwe banden om, repareerde hij de verlichting, stelde de schroefjes bij en smeerde de ketting.

Nou zijn die "kosten" in het jaarverslag terecht gekomen als "reparatie fiets Berkhout". Kleine Willie, altijd verzot op wat sensatie (anders wordt ze niet herkozen en moet ze alleen van AOW rondkomen), zag haar kans. Als "enige eerlijke" raadslid zou zij die frauduleuze organisatie wel eens aan de schandpaal nagelen, met die fietser erbij. Schijnheilige vragen aan het gemeentebestuur en een telefoontje naar dat ventje van de krant. Hoe kinderachtig kan je zijn? Hoe veel dure tijd van het ambtelijke apparaat kan je verspillen? Hoeveel pulp krijg je in een krant?

Genoeg d'r over.

Alleen nog een boodschap aan die hele stoute kindertjes. Wil: jij kost de gemeenschap tienduizenden Euro's per jaar met je nutteloze 1-kleuter-geleuter-partijtje. AD: in tegenstelling tot de luizenmoeders vinden wij jullie niet bijzonder. Wij vinden jullie alleen maar heel raar. 

Fietsen

Het wordt tijd dat jullie zelf gaan fietsen het liefst op een oud barrel natuurlijk. Alhoewel, op een nette fiets komen jullie verder. En hoe verder hoe beter.

 

Machiel van der Schoot


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:27

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 31 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van een volledig uitgebrande woning en brand in de Ridderbuurt tot aan de redding van een pasgeboren kalfje. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Evenementen vandaag 14:39

Kom jij 21 augustus naar de Zenichi Lifestyle beurs?

Zondag 21 augustus is de eerste Zenichi Lifestyle beurs, die wordt gehouden in hotel Groenendijk te Hazerswoude-Rijndijk. Je kan hier tussen 10:30 en 17:30 uur terecht voor alles wat te maken heeft met gezondheid voor lichaam en geest.

Limesjaar 2022 vandaag 12:56

ROMEINEN Vrachtschepen

De beroemde Schepen van Zwammerdam zijn de eerste transportschepen van dit type die teruggevonden zijn. De schepen lagen bijna tweeduizend jaar onder de grond. Met deze boten werd van alles over de rivier vervoerd: vracht en mensen.

Werken vandaag 10:21

De nieuwste vacatures van week 31

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Zomers vermaak en plezier gisteren 13:28

Zomers vermaak en plezier in Alphen aan den Rijn. Deze week: Het Europapark

De zomervakantie zit er alweer bijna op. Nog maar 2 weken te gaan. Gelukkig nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. Wat is er tijdens de zomer allemaal te doen in Alphen aan den Rijn waar je (bijna) niet voor hoeft te betalen? Alphens.nl zoekt het voor je uit.