Josh Walet
Blog Opinie

Twee nieuwe opponenten voor ARC

Officieel is het nog niet, maar als het aan de KNVB ligt staat de indeling van de zaterdag Hoofdklasse A wel vast. Erg veel verandert er niet voor ARC.

Sportlust’46 mag promoveren naar de derde divisie omdat die met twee clubs wordt uitgebreid en de club uit Woerden aan de leiding ging toen de competitie werd afgebroken. Verder is AZSV ondergebracht in een andere klasse. Zelfs Achilles’29 uit Groesbeek, dat met slechts een punt al zo goed als gedegradeerd was, mag blijven. Deze club gaat in het nieuwe seizoen nauw samenwerken met het op hetzelfde complex huizende Germania.

Nieuw in de Hoofdklasse A zijn Poortugaal en Scherpenzeel. Poortugaal stond in 1B dertien punten voor op de nummer twee. De vereniging fuseerde in 2018 met Oude Maas en ging zich toen helemaal richten op het zaterdagvoetbal. Dat leidde dus in korte tijd naar een verblijf in de Hoofdklasse. Scherpenzeel ging in 1A aan de leiding met een punt oorsprong op WV-HEDW. In die klasse kwamen ook clubs als AFC en Huizen uit. Dan ben je dus sterk.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Graan

In de eerste periode van het Romeinse castellum Albaniana moet het leger voor haar eigen voedsel zorgen. En dat is niet gemakkelijk. In de regio zijn op de hoger gelegen gronden wel ijzertijdboerderijen, maar de bewoners zijn zelfvoorzienend. De villa's, grote Romeinse productieboerderijen, ontbreken.

Cultuur vandaag 10:43

Alphense leerlingen primair onderwijs verzekerd van kunst- en cultuureducatie

Het kunst en cultuurprogramma primair onderwijs voor 2021-2022 is gepresenteerd. Acht schoolorganisaties en Fonds Alphen hebben al drie keer een convenant met de stichting Het Cultuurpalet afgesloten. Zo wordt er gegarandeerd voor alle groepen (7200 leerlingen en 36 basisscholen) een aanbod gecreëerd.

Maatschappelijk gisteren 17:41

Pilot voor toezicht houden bij Zegerplas deze zomer van start

In de zomer zoeken veel Alphenaren de verkoeling op, waarvoor de Zegerplas een populaire plek is. Bij drukte zit een ongeluk in een klein hoekje. Om dit te voorkomen, gaan vrijwilligers van de Alphense Reddingsbrigade in de zomermaanden als proef toezicht houden bij de Zegerplas.