Parkvilla
Advertorial Theater

Tweede bijeenkomst: verhalen delen uit het Rooie Dorp

Het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn is een markante plek vol verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Parkvilla gaat samen met de bewoners deze verhalen laten zien in de vorm van een theaterstuk. 

Aan de hand van mooie en waardevolle verhalen die in november al zijn gedeeld, wordt er een script geschreven voor een theatervoorstelling in juni.

Als voorloper op het theaterstuk wordt er op zaterdag 4 februari een tweede bijeenkomst/ informatiemiddag georganiseerd tussen 14:00 uur en 16:00 uur in Speeltuin Kindervreugd, waarbij iedereen welkom is. Op die dag kan iedereen zich meteen inschrijven om mee te spelen in de theatervoorstelling. Ervaring is geen vereiste.

‘Kom allen op 4 februari die iets te maken heeft of heeft gehad met het mooie Rooie Dorp. Er is een inloop om oude foto’s te bekijken en verhaal te doen over de goede oude tijd’, vertelt Aubrey Snell, cultuurcoach en regisseur. Voor de jeugd wordt er een activiteit georganiseerd door Younes Emaangoun en een theaterles gegeven door Aubrey Snell. ‘Voor de voorstelling worden alle inwoners van Alphen aan de Rijn uitgenodigd. Tijdens het evenement laten de buurtbewoners aan Alphenaren de kracht en de pracht van het Rooie dorp zien. Een plek om als bewoner trots op te zijn. Met elkaar kunnen we hier een succes van maken.’ aldus Snell.

Over het Rooie dorp

In het Rode Dorp, ofwel het 'Rooie Dorp', woonden vroeger veelal arbeiders die in de dakpannenfabriek Oosthoek & Zoon werkten. Kenmerkend voor het Rooie Dorp zijn de rode dakpannen op de woningen, waar de naam ook naar verwijst. Het Rooie Dorp kent een hechte gemeenschap waar vaak meerdere generaties uit één familie wonen. De bewoners zijn sterk met elkaar verbonden en houden van hun Rooie Dorp. Ze kijken naar elkaar om en komen voor elkaar op.

Verhalen delen

Ook verhalen delen? Kom op 4 februari 2023 tussen 14:00 uur en 16:00 uur naar speeltuin Kindervreugd voor een gezellige middag ter voorbereiding op het theaterstuk.

Voor meer informatie: Aubrey Snell a.snell@bibliotheekrijnenvenen.nl


Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid vandaag 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk vandaag 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving vandaag 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk vandaag 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.