Parkvilla
Advertorial Theater

Tweede bijeenkomst: verhalen delen uit het Rooie Dorp

Het Rooie Dorp in Alphen aan den Rijn is een markante plek vol verhalen die het waard zijn om verteld te worden. Parkvilla gaat samen met de bewoners deze verhalen laten zien in de vorm van een theaterstuk. 

Aan de hand van mooie en waardevolle verhalen die in november al zijn gedeeld, wordt er een script geschreven voor een theatervoorstelling in juni.

Als voorloper op het theaterstuk wordt er op zaterdag 4 februari een tweede bijeenkomst/ informatiemiddag georganiseerd tussen 14:00 uur en 16:00 uur in Speeltuin Kindervreugd, waarbij iedereen welkom is. Op die dag kan iedereen zich meteen inschrijven om mee te spelen in de theatervoorstelling. Ervaring is geen vereiste.

‘Kom allen op 4 februari die iets te maken heeft of heeft gehad met het mooie Rooie Dorp. Er is een inloop om oude foto’s te bekijken en verhaal te doen over de goede oude tijd’, vertelt Aubrey Snell, cultuurcoach en regisseur. Voor de jeugd wordt er een activiteit georganiseerd door Younes Emaangoun en een theaterles gegeven door Aubrey Snell. ‘Voor de voorstelling worden alle inwoners van Alphen aan de Rijn uitgenodigd. Tijdens het evenement laten de buurtbewoners aan Alphenaren de kracht en de pracht van het Rooie dorp zien. Een plek om als bewoner trots op te zijn. Met elkaar kunnen we hier een succes van maken.’ aldus Snell.

Over het Rooie dorp

In het Rode Dorp, ofwel het 'Rooie Dorp', woonden vroeger veelal arbeiders die in de dakpannenfabriek Oosthoek & Zoon werkten. Kenmerkend voor het Rooie Dorp zijn de rode dakpannen op de woningen, waar de naam ook naar verwijst. Het Rooie Dorp kent een hechte gemeenschap waar vaak meerdere generaties uit één familie wonen. De bewoners zijn sterk met elkaar verbonden en houden van hun Rooie Dorp. Ze kijken naar elkaar om en komen voor elkaar op.

Verhalen delen

Ook verhalen delen? Kom op 4 februari 2023 tussen 14:00 uur en 16:00 uur naar speeltuin Kindervreugd voor een gezellige middag ter voorbereiding op het theaterstuk.

Voor meer informatie: Aubrey Snell a.snell@bibliotheekrijnenvenen.nl


Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.