Josh Walet

Tweede fase werkzaamheden ‘rooie dorp’ in volle gang

Het ‘rooie dorp’ in Alphen aan den Rijn ondergaat al enige tijd een grote transformatie. De tweede fase van de werkzaamheden in de wijk vordert gestaag.

Half oktober is gestart met het boren van de bodembronnen. “Met deze bronnen maken wij straks gebruik van de bodemwarmte om de toekomstige woningen te warmen en koelen. Elke woning krijgt zijn eigen bron”, laat het bouwteam weten. Er worden ongeveer twee bronnen per dag geboord. Naar verwachting duurt dit nog drie á vier weken.

Hierna wordt het zandpakket gereed gemaakt voor het aanbrengen van de draagconstructie in de vorm van mortelschroefpalen. Voor de kerstvakantie zullen de boorpalen gereed zijn. Na de kerstvakantie worden de zogeheten prefab funderingsbalken gemonteerd, en kan het opbouwen beginnen.

“Inmiddels is firma Heijmans Infra gereed met de vooraanleg van het hoofdriool en kan het bouwverkeer weer via de Jan Nieuwenhuijzenstraat de bouwplaats bereiken”, vertelt het bouwteam. “Mocht het bouwverkeer onverhoopt niet via de Jan Nieuwenhuijzenstraat het bouwterrein op kunnen komen, dan kan het zo zijn dat er bij hoge uitzondering toch bouwverkeer via de Goeman Borgesiusstraat rijdt. Dit mag, maar doen wij gezien de huidige staat van het straatwerk liever niet.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.