Josh Walet

Tweede fase werkzaamheden ‘rooie dorp’ in volle gang

Het ‘rooie dorp’ in Alphen aan den Rijn ondergaat al enige tijd een grote transformatie. De tweede fase van de werkzaamheden in de wijk vordert gestaag.

Half oktober is gestart met het boren van de bodembronnen. “Met deze bronnen maken wij straks gebruik van de bodemwarmte om de toekomstige woningen te warmen en koelen. Elke woning krijgt zijn eigen bron”, laat het bouwteam weten. Er worden ongeveer twee bronnen per dag geboord. Naar verwachting duurt dit nog drie á vier weken.

Hierna wordt het zandpakket gereed gemaakt voor het aanbrengen van de draagconstructie in de vorm van mortelschroefpalen. Voor de kerstvakantie zullen de boorpalen gereed zijn. Na de kerstvakantie worden de zogeheten prefab funderingsbalken gemonteerd, en kan het opbouwen beginnen.

“Inmiddels is firma Heijmans Infra gereed met de vooraanleg van het hoofdriool en kan het bouwverkeer weer via de Jan Nieuwenhuijzenstraat de bouwplaats bereiken”, vertelt het bouwteam. “Mocht het bouwverkeer onverhoopt niet via de Jan Nieuwenhuijzenstraat het bouwterrein op kunnen komen, dan kan het zo zijn dat er bij hoge uitzondering toch bouwverkeer via de Goeman Borgesiusstraat rijdt. Dit mag, maar doen wij gezien de huidige staat van het straatwerk liever niet.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.