Advertorial Winkels

Tweede landelijke 'Week van de Stenen Winkel'

In de week van 8 mei tot en met 14 mei vindt de tweede landelijke 'Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook lokale ondernemer So Loving in de van Mandeloosstraat doet mee en zo zullen er meer zijn.

Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om de kracht van de stenen winkels te vieren, samen met hun klanten.

Traffic Light Hairfashion is één van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In 1992 werd Fast Hairfashion geopend. Na vijf jaar heeft Janette van der Drift de winkel overgenomen en daarna is het verder gaan draaien onder de naam Traffic Light Hairfashion aan de Evenaar in Alphen aan den Rijn. 31 jaar later is 'de stoplichtkapper' een begrip in de wijk Kerk en Zanen.

"De reden dat we deelnemen aan de 'Week van de Stenen Winkel' is omdat ik het een superleuk initiatief vind en omdat wij onszelf weer op de kaart willen zetten. Met behulp van de lokale ondernemers. Wij kijken ernaar uit om samen met iedereen in Alphen aan den Rijn de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons dorp", aldus Van der Drift.

Tijdens de 'Week van de Stenen Winkel’ vinden er ook bij Traffic Light Hairfashion bijzondere activiteiten plaats.

 • Maandag 8 mei -  voorbereidingen treffen voor de opening!
 • Dinsdag 9 mei - speeddaten/adviessessies hoofdhuid problemen met specialist, met een rode loper, en alle versieringen van dien van 13:00 tot 17:30 uur.
 • Woensdag 10 mei - veiling plant opbrengst kledingbank.
 • Donderdag 11 mei - Ibiza-kleding verkoop van Sjiek By Monique.
 • Vrijdag 12 mei - kleuren analyse nieuwe mode en Ibiza-kleding verkoop van Sjiek By Monique.
 • Zaterdag 13 mei - uitreiking prijzen van de actie die loopt door deze week, overhandigen van opbrengst plant en de bijdrage van Traffic Light Hairfashion. Dat alles ondersteund door een lokale band genaamd De Bende van Ellende.

Sponsoren helpen met hapjes en drankjes gedurende deze week. De verschillende deelnemers zijn:

 • La Bodega
 • Mediceuticals
 • Sjiek By Monique
 • Marlies Dool Goudsmid
 • Your Vision
 • Slagerij Antonissen
 • LK Autobeheer
 • Wella 
 • Hoogvliet
 • Bloesem & Blos

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.