Alphense Boys - Arjan de Graaf

Tweede nederlaag op rij voor Alphense Boys

15 september 2019 – De start van het seizoen twee weken geleden was veelbelovend, met een klinkende overwinning op het hoog aangeschreven Hoogeveen. Maar twee weken later lijkt alles anders voor Alphense Boys.  

De 2-1 nederlaag vorige week in Meppel tegen MSC/Amslod leek op basis van het vertoonde spel een incident, maar deze zondag tegen JOS Watergraafsmeer logen het spel én de uitslag er niet om: opnieuw verlies (0-2) en een wedstrijd waarin de roodwitten géén pot konden breken. 

De zege voor de Amsterdammers was verdiend. Ze toonden zich uiteindelijk gehaaider dan de spelers van de thuisploeg. Alleen in de openingsfase kon Alphense Boys de wedstrijd naar zijn hand zetten en was de 1-0 heel dichtbij, maar het schot - na een fraaie individuele actie – van
Cem Sahin spatte op de paal uiteen. In plaats van een voorsprong stond even later een achterstand op het scorebord. Malcolm Esajas kon eenvoudig raak schieten, na mistasten van de Boysverdedigers bij een lage voorzet.

Op dat moment was de achterstand niet om erg van in de war te raken. Maar naarmate de eerste helft vorderde leek het steeds moeilijker te worden voor de Boys om dicht in de buurt van het JOS-doel te komen. Het veldoverwicht leverde tot de rust maar één kans op. Kees Tol kwam in vrije positie en een lobje over de ver voor zijn doel staande keeper leek mogelijk, maar de tot nu toe gemakkelijk scorende spits schoot te slap naast. Een harde vrije trap van Kelvin Maynard ging recht op keeper Colby Harmon af. Hij zou geen moeilijkere ballen meer krijgen deze middag.

Meteen na rust belandde de Boys echt in de zorgen, toen Kobina Plange zonder ook maar een opponent in de buurt totaal vrij stond. Hij schoof de bal vervolgens beheerst langs Tim van der Linden in het net: 0-2. Al snel schakelde trainer Hein van Heek om naar vier aanvallers, maar het lukte de Boys niet om de tegenstander pijn te doen of de Amsterdamse defensie zelfs maar een klein beetje te ontregelen. De creativiteit en de zuiverheid in de passing ontbraken volledig. Het werd daardoor een zwaar teleurstellende middag.

Na drie speeldagen is er in de Hoofdklasse A al geen enkele ploeg meer zonder puntverlies. De onderlinge verschillen zijn vooralsnog klein. Maar na het dubbele verlies heeft de Boys zaterdag a.s. bij Hollandia (19:00 uur) wel een overwinning nodig om aansluiting bij de kopgroep te houden.

Klik op de volgende link om de fotoreportage te bekijken die Arjan de Graaf zondagmiddag maakte: https://photos.app.goo.gl/k6FmbuH9a38BT1uh7


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.