Advertorial Politiek

Tweede oeververbinding Boskoop komt dichterbij

De eerste stap naar een tweede oeververbinding over de Gouwe in Boskoop is gezet. De gemeente onderzoekt wat de beste vorm en locatie voor verbinding is en rapporteert hierover binnen enkele maanden. De oeververbinding, bijvoorbeeld een brug of tunnel, moet de Zijde in Boskoop ontlasten van het vele verkeer.

GroenLinks pleit al enige tijd voor dit plan en is blij dat het onderzoek is gestart. Deze oeververbinding zou de aanleg van zowel de Verlengde Bentwoudlaan als de Vredenburglaan en een weg door het Gouwebos namelijk in één klap overbodig maken! 

Niet alleen op de Zijde in Boskoop, maar ook in het centrum van Hazerswoude-Dorp zou de verkeersintensiteit flink afnemen door de nieuwe verbinding. Als het aan GroenLinks ligt wordt het centrum van Boskoop extra verkeersluw gemaakt door het verkeersplan verder uit te breiden met een vrachtwagenverbod op de hefbrug.

GroenLinks en vele anderen maken zich nog wel zorgen. De provincie en de gemeenten Alphen aan den Rijn en Waddinxveen lijken de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan namelijk nog gewoon te willen doorzetten, ook al ontbreekt er nog een breder verkeersplan. Onbegrijpelijk en onverstandig, volgens GroenLinks.

Met toenemend succes strijdt GroenLinks met en voor de bewoners om deze ondoordachte plannen een halt toe te roepen. 21 maart kunt u dat verzet versterken, door te stemmen vóór behoud van het Bentwoud en Zaans Rietveld en tégen meer verkeer op de Zijde en door Hazerswoude Dorp: stem GroenLinks, lijst 8.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws