Advertorial Economie

Tweede spreekuur voor vluchtelingen

Tom in de buurt en Vluchtelingenwerk Zuidwest Nederland gaan per 1 juni van start met een tweede spreekuur mogelijkheid voor vluchtelingen. Iedere vrijdagochtend kunnen statushouders terecht op het juridisch spreekuur in de Aquarijn van 09.30 tot 11.30 uur

Vluchtelingen en statushouders krijgen hier begeleiding bij aanvragen omtrent gezinshereniging, voorlichting en ondersteuning bij de asielprocedure, het naturalisatieproces en andere zaken die betrekking hebben op het verblijfrecht. Hulp is er ook voor (uitgeprocedeerde) vluchtelingen die willen terugkeren naar land van herkomst. 

Dit tweede spreekuur wordt geopend, wegens een succesvol eerste juridisch spreekuur in Kerk en Zanen. Hier is op woensdagmiddag begeleiding voor deze groep. Inmiddels weten steeds meer mensen dit spreekuur te vinden. 

Spreekuren 
Woensdag 13.00 tot 15.00 uur - vrije inloop
Wijkcentrum Kerk en Zanen, Oude Wereld 57 (Tom in de buurt)

Vanaf  1 juni iedere vrijdag 9.30 tot 11.30 uur - vrije inloop
Aquarijn, Cantharel 10 (Tom in de buurt)


Meer nieuws

Onderwijs en opvang gisteren 17:38

Verkoelende reken- en spellingslessen voor leerlingen van PCB De Windroos

Dankzij de heerlijke weersvoorspellingen en hun enthousiaste juffen zijn de leerlingen van groep 6 en 7 van PCB De Windroos erg opgewekt. Zij gingen dinsdagmiddag namelijk met elkaar waterspelletjes doen. Uiteraard wel helemaal educatief verantwoord met reken- en spellingsopdrachten.

Evenementen gisteren 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk gisteren 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek gisteren 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen gisteren 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”