Gemeente Alphen aan den Rijn

Tweede Urban Athletes Park geopend in Park Zegersloot

Vrijdag 30 april is tijdelijk een tweede locatie van het Urban Athletes Park geopend op de dagcamping in Park Zegersloot. Hiermee probeert de gemeente te voorkomen dat ze mensen weg moeten sturen als het te druk wordt of het park zelfs helemaal moeten sluiten. 

Het tijdelijke calisthenics sportpark is op de dagcamping geplaatst omdat daar voldoende ruimte voor iedereen is om afstand te houden terwijl men aan het sporten is. En als het druk is op het ene park, kunnen mensen die even een stukje lopen bij het andere park terecht. "In plaats van dat we mensen weg moeten sturen vanwege drukte, kunnen nu meer mensen buiten sporten", aldus de gemeente. 

Zoals afgesproken gaat het om een tijdelijk calisthenics sportpark dat wordt verwijderd zodra de sportscholen en andere parken weer open gaan. De gemeente geeft ook nog een advies: "Wordt het te druk? Kijk dan of op het andere park nog plek is en kom anders op een ander moment terug." 

Wethouder Schotanus kreeg vrijdag uitleg van Jaco Poot, Nederlands kampioen calisthenics, over hoe het park te gebruiken is. Dat zie je in onderstaande video.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.