Advertorial Politiek plein

Twijfel je nog? Stem sociaal, kies PvdA!

Woensdag is de derde en laatste stemdag van de gemeenteraadsverkiezingen. In Alphen aan den Rijn is er veel keuze, twaalf partijen. Twijfel je nog tussen verschillende partijen of weet je het nog helemaal niet? De PvdA helpt je graag een handje.

De Partij van de Arbeid staat in Alphen aan den Rijn voor:

  • Betaalbaar en goed wonen voor iedereen, jonge starters, senioren die kleiner willen wonen, en de middenklasse;
  • De wachtlijsten voor sociale huurwoningen gaat omlaag omdat minstens 40% van de nieuwbouw sociale huur is (en 20% middeldure huur en 20% betaalbare koopwoningen!)
  • Fijne en veilige wijken waarbij het groenonderhoud op orde is, zodat kinderen lekker buiten kunnen spelen;
  • Goede zorg is dichtbij en persoonlijk, en altijd bereikbaar;
  • De wachtlijsten in de jeugdzorg moeten omlaag, dit doen we door het hele netwerk in te zetten;
  • We zorgen voor een eerlijke duurzaamheidstransitie waarbij de gemeente inwoners actief ondersteunt door bv. Energiecoaches;
  • Geen kind blijft achter; bijles, sport, cultuur is voor elk kind beschikbaar ongeacht de portemonnee van de ouders.

Als PvdA Alphen aan den Rijn staan wij voor een nieuw woningbeleid, gegarandeerde zorg, saamhorigheid, eerlijk delen, bereikbaarheid en duurzaamheid. Wij zitten vol ambities voor Aarlanderveen, de stad Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, het buurtschap Groenendijk, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk en Zwammerdam. Kortom: heel Alphen aan den Rijn.

Lees hier al onze ambitieuze maar realistische plannen.


Meer nieuws

Werken gisteren 16:51

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 13

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Blog Satire Politiek gisteren 15:13

Dom? Je kan nog altijd raadslid worden

Gemeentepolitiek is vaak saai. Van de meeste punten op de raadsagenda staat van te voren al vast wat de uitkomst van een stemming zal zijn.

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 15:03

WIJdezorg behaalt zilver met Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft zich gecertificeerd voor niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Op 28 maart 2023 nam bestuurder Marian van Roosmalen een van de certificaten in ontvangst.

Overige gisteren 11:23

Alphense Danjil te zien in ‘Better than Ever’ op RTL4

Op donderdag 6 april is de Alphense Danjil Tuhumena te zien op RTL4 tijdens het programma ‘Better than Ever’. Hij zal tijdens dit programma samen met vier andere zangers/zangeressen, Waylon en Martijn Krabbé terugkijken op de afgelopen elf jaar.

Advertorial Horeca gisteren 09:32

Vier Pasen met een heerlijk McDonald’s Paasontbijt

McDonald’s Alphen Drive viert Pasen samen met jou! Het is niet alleen bijna Pasen, maar het is ook bijna de eerste editie van het McDonald’s Paasontbijt, op eerste en tweede paasdag. Klinkt leuk, maar hoe ziet zoiets eruit?