Twijfel je nog? Stem sociaal, kies PvdA!

Woensdag is de derde en laatste stemdag van de gemeenteraadsverkiezingen. In Alphen aan den Rijn is er veel keuze, twaalf partijen. Twijfel je nog tussen verschillende partijen of weet je het nog helemaal niet? De PvdA helpt je graag een handje.

De Partij van de Arbeid staat in Alphen aan den Rijn voor:

  • Betaalbaar en goed wonen voor iedereen, jonge starters, senioren die kleiner willen wonen, en de middenklasse;
  • De wachtlijsten voor sociale huurwoningen gaat omlaag omdat minstens 40% van de nieuwbouw sociale huur is (en 20% middeldure huur en 20% betaalbare koopwoningen!)
  • Fijne en veilige wijken waarbij het groenonderhoud op orde is, zodat kinderen lekker buiten kunnen spelen;
  • Goede zorg is dichtbij en persoonlijk, en altijd bereikbaar;
  • De wachtlijsten in de jeugdzorg moeten omlaag, dit doen we door het hele netwerk in te zetten;
  • We zorgen voor een eerlijke duurzaamheidstransitie waarbij de gemeente inwoners actief ondersteunt door bv. Energiecoaches;
  • Geen kind blijft achter; bijles, sport, cultuur is voor elk kind beschikbaar ongeacht de portemonnee van de ouders.

Als PvdA Alphen aan den Rijn staan wij voor een nieuw woningbeleid, gegarandeerde zorg, saamhorigheid, eerlijk delen, bereikbaarheid en duurzaamheid. Wij zitten vol ambities voor Aarlanderveen, de stad Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, het buurtschap Groenendijk, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk en Zwammerdam. Kortom: heel Alphen aan den Rijn.

Lees hier al onze ambitieuze maar realistische plannen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:43

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 48 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van indrukwekkende talenten tijdens Scala On Stage en een helm aanschaffen voor je snorfiets tot aan de Alphense Bruggenrun. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Overige vandaag 13:51

Let op: maandag testbericht van NL-Alert

Je hebt vast wel eens een doordringend alarmgeluid op je telefoon melding gehad van NL-Alert. Schrik niet, maandag 5 december om 12:00 uur wordt opnieuw een NL-Alert gestuurd.

Limesjaar 2022 vandaag 12:25

ROMEINEN Overstromingen

Het Alphense castellum Albaniana is rond het jaar 41 gebouwd op een ongunstige plek vlak aan de rivier Oude Rijn. Daarom hadden de soldaten in het fort regelmatig natte voeten. Sterker nog: het is een aantal keren voorgekomen dat hevige overstromingen behoorlijk wat schade aanrichtten.

Werken vandaag 09:32

De nieuwste vacatures van week 48

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.