Twijfel je nog? Stem sociaal, kies PvdA!

Woensdag is de derde en laatste stemdag van de gemeenteraadsverkiezingen. In Alphen aan den Rijn is er veel keuze, twaalf partijen. Twijfel je nog tussen verschillende partijen of weet je het nog helemaal niet? De PvdA helpt je graag een handje.

De Partij van de Arbeid staat in Alphen aan den Rijn voor:

  • Betaalbaar en goed wonen voor iedereen, jonge starters, senioren die kleiner willen wonen, en de middenklasse;
  • De wachtlijsten voor sociale huurwoningen gaat omlaag omdat minstens 40% van de nieuwbouw sociale huur is (en 20% middeldure huur en 20% betaalbare koopwoningen!)
  • Fijne en veilige wijken waarbij het groenonderhoud op orde is, zodat kinderen lekker buiten kunnen spelen;
  • Goede zorg is dichtbij en persoonlijk, en altijd bereikbaar;
  • De wachtlijsten in de jeugdzorg moeten omlaag, dit doen we door het hele netwerk in te zetten;
  • We zorgen voor een eerlijke duurzaamheidstransitie waarbij de gemeente inwoners actief ondersteunt door bv. Energiecoaches;
  • Geen kind blijft achter; bijles, sport, cultuur is voor elk kind beschikbaar ongeacht de portemonnee van de ouders.

Als PvdA Alphen aan den Rijn staan wij voor een nieuw woningbeleid, gegarandeerde zorg, saamhorigheid, eerlijk delen, bereikbaarheid en duurzaamheid. Wij zitten vol ambities voor Aarlanderveen, de stad Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, het buurtschap Groenendijk, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk en Zwammerdam. Kortom: heel Alphen aan den Rijn.

Lees hier al onze ambitieuze maar realistische plannen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”