Josh Walet
Blog Sport

Twintig minuten ging het goed met ARC

Twintig minuten ging het goed met ARC in de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen. Vanaf dat moment ging het echter behoorlijk mis.  

In anderhalve minuut tijd stond er met duidelijke cijfers 0-2 op het mooie nieuwe scorebord. In beide gevallen was de defensie in het centrum bepaald niet bij de les. De goals mochten wel heel gemakkelijk worden gescoord, maar de ploeg uit Veen bleek toch ook wel zeer behoorlijk te kunnen voetballen. De thuisclub werd vervolgens volledig van de mat gespeeld. De 0-3 halverwege was slechts een magere afspiegeling van het krachtsverschil.

Een stevige afgang dreigde, maar na de pauze verliep het allemaal toch heel anders. Trainer Mark Evers had net als iedereen door dat er het nodige moest veranderen en dat deed hij dan ook. Derek Prins en Thom Nouwens werden opgeofferd ten gunste van Tom Reijneveld en Maurits Splinter. Dat had effect, maar ook speelde mee dat de bezoekers er niet al te veel meer aan deden. Binnen acht minuten tikte Youri Duisterhof de 1-3 binnen, nadat arbiter Roeleveld een vrije trap net buiten de zestien twee keer had laten overnemen wegens te vroeg inlopen. Dat leverde Achilles Veen enkele gele kaarten op.

Toen Maurits Splinter er met een gigantische uithaal van afstand 2-3 van maakte leek er opeens toch weer van alles mogelijk. Met de nadruk op leek, want veel echte kansen kwamen er aan ARC-zijde niet meer. Dat gold ook voor de visite, die nog wel een keer via de vingertoppen van keeper Aäron Balk de lat raakten. Het bleef dus bij die 2-3 en de Veense zege was uiteindelijk toch niet onterecht.

Alphia won met 2-0 bij VVC door goals van Bryan de Bruin en Aatif El Bouny. Alphense Boys zaterdag pakte drie punten bij Siveo’60. Mustapha Yachou scoorde twee keer en Sojan Cekik  schoot ook een keer raak: 1-3. Alphen ging met 5-0 volkomen af bij Full Speed.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:44

Zo gaat een bezoek aan Vogelpark Avifauna eruitzien

Veiligheidsregio Hollands Midden en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn eruit. Vogelpark Avifauna mag weer open. Vanaf zaterdag 30 mei kunnen bezoekers weer vertoeven in het vogelpark. Maar hoe komt een bezoek aan Avifauna eruit te zien?

Advertorial Onderwijs vandaag 17:11

Het Leerplein zorgt voor een vliegende start

Dit schooljaar was voor leerlingen anders dan andere jaren. Om hen extra ondersteuning te bieden met het oog op volgend schooljaar, biedt Het Leerplein in Alphen schaduwonderwijs aan in de vorm van een Summerschool. Zo gaat uw zoon of dochter met een vliegende start het nieuwe schooljaar in!

Alphens Restaurantweek vandaag 16:39

De asperges van Aspergehof Noordam zijn in trek

Het zijn drukke weken voor Aspergehof Noordam, want het aspergeseizoen is nog in volle gang. Bij Guusta Noordam en haar familie kun je niet alleen terecht voor de lekkerste asperges, maar kunnen ze je ook allerlei weetjes vertellen over het witte goud.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:19

Familie verrast echtpaar met felicitaties tijdens boottocht

Op maandag 18 mei waren Arie Vreeken (88) en Nel Vreeken-Wiegman (87) precies 65 jaar getrouwd. Helaas konden ze dat niet groots vieren, maar hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hadden daar iets op verzonnen. Tijdens een boottochtje door Alphen werden ze verrast met felicitaties.

Cultuur vandaag 14:22

Jury maakt shortlist Thea Beckmanprijs bekend

Ieder jaar reikt Archeon de Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. Nu heeft de jury de shortlist bekendgemaakt, bestaande uit vijf boeken.