Josh Walet
Blog Sport

Twintig minuten ging het goed met ARC

Twintig minuten ging het goed met ARC in de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen. Vanaf dat moment ging het echter behoorlijk mis.  

In anderhalve minuut tijd stond er met duidelijke cijfers 0-2 op het mooie nieuwe scorebord. In beide gevallen was de defensie in het centrum bepaald niet bij de les. De goals mochten wel heel gemakkelijk worden gescoord, maar de ploeg uit Veen bleek toch ook wel zeer behoorlijk te kunnen voetballen. De thuisclub werd vervolgens volledig van de mat gespeeld. De 0-3 halverwege was slechts een magere afspiegeling van het krachtsverschil.

Een stevige afgang dreigde, maar na de pauze verliep het allemaal toch heel anders. Trainer Mark Evers had net als iedereen door dat er het nodige moest veranderen en dat deed hij dan ook. Derek Prins en Thom Nouwens werden opgeofferd ten gunste van Tom Reijneveld en Maurits Splinter. Dat had effect, maar ook speelde mee dat de bezoekers er niet al te veel meer aan deden. Binnen acht minuten tikte Youri Duisterhof de 1-3 binnen, nadat arbiter Roeleveld een vrije trap net buiten de zestien twee keer had laten overnemen wegens te vroeg inlopen. Dat leverde Achilles Veen enkele gele kaarten op.

Toen Maurits Splinter er met een gigantische uithaal van afstand 2-3 van maakte leek er opeens toch weer van alles mogelijk. Met de nadruk op leek, want veel echte kansen kwamen er aan ARC-zijde niet meer. Dat gold ook voor de visite, die nog wel een keer via de vingertoppen van keeper Aäron Balk de lat raakten. Het bleef dus bij die 2-3 en de Veense zege was uiteindelijk toch niet onterecht.

Alphia won met 2-0 bij VVC door goals van Bryan de Bruin en Aatif El Bouny. Alphense Boys zaterdag pakte drie punten bij Siveo’60. Mustapha Yachou scoorde twee keer en Sojan Cekik  schoot ook een keer raak: 1-3. Alphen ging met 5-0 volkomen af bij Full Speed.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie vandaag 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer vandaag 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca vandaag 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur vandaag 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente vandaag 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.