Alphia

Uiteindelijk kwam alles toch goed voor Alphia

Afgelopen zaterdag streed Alphia voor de eerste Periodetitel bij het Uithoornse Legmeervogels. Een overwinning was voor de Oranjehemden genoeg om op eigenkracht de titel op te eisen. Bij elk ander resultaat waren de Alphianen afhankelijk van de uitslagen bij concurrenten Rcl en Esto.

Vol vertrouwen en gesteund door een grote groep supporters vertrokken de Alphiaen naar Uithoorn. Op een zonnig maar wel koud sportpark Randhoorn werd er om 15:00 uur afgetrapt. De thuisploeg zat er vanaf minuut één er direct fel op bij de Alphianen. Alphia moest wennen aan deze speelstijl, maar kwam niet echt in gevaar. Wel hadden de Alphianen moeite om in het eigen vertrouwde spel te komen. De thuisploeg bouwde in deze fase een klein veldoverwicht op, maar doelman Boas Vet werd niet echt op de proef gesteld.

Na een goed half uur spelen kregen Legmeervogels opeens een cadeautje van de scheidsrechter. Daniel Buijnink kreeg van een meter afstand, met zijn arm langs zijn lichaam de bal tegen zijn hand, wat door de scheidsrechter als hands werd bestraft met een gele kaart en penalty. Legmeervogels pakte dit cadeautje dankbaar uit en kwam zo op een makkelijke manier op 1-0. Alphia kreeg de eerste helft nog een goede kans op de gelijkmaker, maar deze kans werd door de Legmeervogels doelman gekeerd.

De tweede helft begon desastreus voor de Alphianen. In de 47e minuut kwamen de gastheren opeens op 2-0. Het leek een moeilijke middag voor Alphia te gaan worden. Trainer Marcel Vondeling besloot te gaan wisselen en zette stormram Jordi Wentink in de spits en even later werd Aatif el Bouny daar nog bijgezet. Wat tegen Kagia toen wel lukte bleef vanmiddag helaas uit. Wel kreeg Alphia een aantal goede mogelijkheden om de aansluitingstreffer te scoren, maar dat wilde deze middag helaas niet lukken.

Een kwartier voor tijd kreeg Daniel Buijnink voor een hele lichte overtreding zijn tweede gele kaart en moest Alphia de laatste 15 minuten met 10 man verder. De druk naar voren werd hierdoor minder en tien minuten voor tijd besliste Legmeervogels de wedstrijd door de 3-0 te scoren. In de laatste minuten van deze wedstrijd probeerde Alphia het nog wel maar had zich inmiddels neergelegd bij de nederlaag.

Na afloop was Marcel Vondeling duidelijk. "We speelde vandaag onze slechtste wedstrijd van dit seizoen en we moeten dit maar gauw vergeten". Volgende week tegen FC Aalsmeer zal er zeker uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden. De wedstrijd in Aalsmeer zal om 14:30 uur worden afgetrapt.