Advertorial Evenementen

Uitgelicht: de twaalf deelnemers van de Alphense Kroegentocht

Staat donderdag 6 april al in jouw agenda? Dan staat de Alphense Kroegentocht op het programma! Twaalf horecagelegenheden in Alphen aan den Rijn zorgen voor een gezellige avond. Maak hier kennis met de deelnemers en de artiesten!

Bar32

In de Julianastraat kun je terecht bij Bar32, dé plek om te poolen, dansen, darten en een gezellig drankje te doen. Tijdens de Alphense Kroegentocht gaan ze er als vanouds weer één groot feest van maken. De line-up van de avond bestaat uit vier ervaren muzikanten die samen de Eastwood Coverband vormen. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit popcovers vanaf de 80’s mooie luisterliedjes, swingende dansnummers daarnaast wat steviger werk van Queen en de Golden Earring. Als dat geen feestje wordt weten wij het ook niet meer!

Biercafé De Natte

Met 12 taps en meer dan 200 bieren op fles is De Natte hét biercafé van Alphen aan den Rijn. De Natte beschikt over een mooie combinatie van traditionele en lokale brouwsels en zorgt voor wekelijkse nieuwe bieren. Met trots presenteert het biercafé tijdens de Alphense Kroegentocht The Resoneurs. Zij spelen 60's garagebeat op vintage instrumenten. Rauw, vurig en vuig!

Esports Game Arena

De Esports Game Arena is hét walhalla voor gamers, maar tijdens de Alphense Kroegentocht verandert de Esports Game Arena in de Raadhuisstraat in één grote feestlocatie. DJ Ben Kings draait de hele avond de beste house muziek, er is een grote dansvloer en de bar is open tot diep in de nacht. Dat wil je niet missen!

Maggie Blue

Iedereen kent Maggie Blue natuurlijk als een restaurant waar je wordt verrast met een veelzijdige kaart waarvan je hart nét een tikkie sneller gaat slaan. Maar Maggie staat ook zeker bekend als uitgaansgelegenheid en stadscafé. En laat dat nou perfect zijn voor de Alphense Kroegentocht! Stoelen aan de kant en swingen maar, want DJ Mels draait de leukste plaatjes.

De Tapperij

In de Hooftstraat bevindt zich De Tapperij, het gezelligste eetcafé van Alphen aan den Rijn. Van muziek uit de jaren ’70 en ’80 tot aan Nederlandstalige muziek, alles komt bij De Tapperij voorbij. Tijdens de Alphense Kroegentocht laat de rockband Joint Strike Fighters oude tijden herleven. Van Queen tot Van Halen, van Kiss tot Black Sabbath, van AC/DC tot Motörhead, de beste Rockbands van weleer worden muzikaal geëerd. Maar ook voor fans van Blondie, the Sweet, The Bangles en zelfs Michael Jackson is er muzikaal eerbetoon. Kortom, alle oude en foute rocknummers uit de jaren '70, '80 en '90 komen voorbij.

Under the Bridge

Zoals de naam al zegt is Under the Bridge een café onder de Julianabrug met in hoofdzaak de betere blues-en rockmuziek. Nagenoeg iedere twee weken staat bij Under the Bridge een live act op de planken. Nieuw of oud, lokaal of internationaal, dat maakt niets uit. Als het goed is, dan moet het gehoord worden! Bij allround coverband Catch! zit dat wel goed. Met een mix van bekende, altijd dansbare nummers bieden ze een verrassend en verfrissend repertoire. En plezier in het maken van muziek staat voorop. Dat ga je zeker ervaren tijdens de Alphense Kroegentocht!

Bar Amsterdam en Schatjes

Wat ooit begon als een kleine bar, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de bekendste en grootste feestcafés van het Groene Hart. Die naam wil Bar Amsterdam natuurlijk ook meer dan waarmaken tijdens de Alphense Kroegentocht. Samen met Schatjes, het gezelligste feestcafé van Alphen aan den Rijn, zorgen ze voor live muziek.

Niemand minder dan Marco Kraats treedt op tijdens de Alphense Kroegentocht. Hij is meerdere malen bekroond tot dé feestsensatie van Nederland. Hij krijgt gegarandeerd ieder feest binnen 5 minuten los! Maar dat is niet alles. Ook Wesley Broens is van de partij. Bij ieder optreden maakt deze koning van het feestlied het publiek he-le-maal gek.

Café Ciao!

Een klein maar gezellig café in de Hooftstraat. Dan hebben we het natuurlijk over Café Ciao! Dit café, met licht Italiaanse inslag, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de bekendste en gezelligste kroegen in Alphen aan den Rijn. Regelmatig treden bij Café Ciao! bands op. Tijdens de Alphense Kroegentocht staat The Bamigos op de planken. Van ABBA tot ZZ Top, maar ook Hazes en Nederpop. Alles komt voorbij. Wij kunnen niet wachten!

Café De Heul

Café De Heul, wie kent het niet? Net buiten het centrum vind je het oudste en gezelligste bruine café van Alphen aan den Rijn. Een heerlijke plek om even te ontsnappen aan de werkdruk en te relaxen onder het genot van een drankje. Tijdens de Alphense Kroegentocht staat de vierkoppige band Fuel in Café De Heul. Hoe voller de tent, hoe lekkerder zij gaan spelen!

Alle Hens

Alle Hens is het nieuwe hippe, luxe borrel en danscafé van Alphen aan den Rijn, speciaal voor 30+’ers. Het is een stoere bar met een nostalgische dansvloer, pooltafels, dartborden en spelletjes. De eyecatcher? Dat zijn de grote tanks met bier die helemaal verlicht zijn. Eén ding is zeker: bij Alle Hens gaat het een hele drukke en gezellige editie van de Alphense Kroegentocht worden. Speciaal voor deze avond heeft Alle Hens DJ Sander en zanger Berry geboekt. Kosten nog moeite zullen gespaard blijven om iedereen weer een onvergetelijke avond te bezorgen. Kortom, dit wil je niet missen!

Bolle Sam

Maak tijdens de Alphense Kroegentocht kennis met de nieuwste én kleinste bruine kroeg van Alphen aan den Rijn: Bolle Sam, geïnspireerd op Cafe Bolle Jan. Je vindt het café in snackbar Ouderwets Sam Sam. Zodra de snackbar dicht gaat, openen de deuren van Bolle Sam. Tijdens de Alphense Kroegentocht treedt één van de gezelligste (semi) akoestische bands van Nederland op: De Groeten Thuis. Uitgerust met contrabas en gitaren, geeft het trio aan alle klassiekers haar eigen draai. Voeg daar de prachtige meerstemmige zang aan toe, en je hebt hét recept voor een onvergetelijke avond!

Alphense Kroegentocht 2023_social 1200x1200px-DEF3.png


Meer nieuws

Politiek vandaag 15:40

Gebiedsagenda onbekend bij inwoners

De Alphense gemeenteraad heeft donderdag 28 maart de Gebiedsagenda dorpen en wijken vastgesteld. Hierover is eerder uitgebreid gesproken. GroenLinks wil echter een wijziging: "Wij zien graag een actieplan om de Gebiedsagenda beter onder de aandacht van de inwoners te brengen." De gemeenteraad vindt dit voor nu niet nodig.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:32

Gebiedsplan als visitekaartje

Naar aanleiding van een motie van GroenLinks gaat het college van Alphen aan den Rijn aan de slag met een betere communicatie rond de gebiedsagenda’s. Een gebiedsagenda is een plan om de leefbaarheid van een wijken of dorp te verbeteren. Betere communicatie hierover is volgens GroenLinks essentieel voor het slagen van de plannen. De motie werd mede ingediend door de andere oppositiepartijen: PvdA, SP, CU, SGP, FvD, RGL en ONS.

Politiek vandaag 13:19

Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn voor 2024 weer gevuld

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het Erfgoedfonds opnieuw gevuld. Vanuit dit fonds worden projecten op het gebied van beleving van erfgoed gesubsidieerd. Het gaat vooral om projecten die door groepen inwoners en kleine organisaties worden geïnitieerd.

Overige vandaag 10:53

Nieuwe voorzitter neemt het roer over bij Scouting Alphen

Op 28 maart heeft Dick Raaphorst, na meer dan 22 jaar voorzitterschap, het leiderschap van Scouting Alphen overgedragen aan Vincent Peters. Voor Vincent, een bekend gezicht op de vereniging, voelt deze nieuwe rol als een thuiskomst: "Ik ben zelf als welp op deze vereniging begonnen."