Alphens EV

Uitreiking Soetlust, Kroniek van Rijnkade 11

Woensdagmiddag om 14:00 uur is bij restaurant Knøss aan de Rijnkade 12 in Alphen aan den Rijn de uitreiking van het eerste exemplaar van Soetlust, kroniek van Rijnkade 11.

Het pand Rijnkade 11 is het oudste en zeer beeldbepalende pand in het centrum van Alphen. Ondanks dat het pand een paar eeuwen oud is bleek dat de geschiedenis niet is beschreven. De Stichting tot Behoud van Alphens Erfgoed heeft de handschoen opgepakt en een van de bewoners van de Rijnkade, Angela Ponsioen, gevraagd de geschiedenis te beschrijven.

Met als resultaat: Soetlust, Kroniek van Rijnkade 11. “Wij zijn trots op het resultaat”, laat de Stichting weten. Het eerste exemplaar van de kroniek zal woensdagmiddag uitgereikt worden aan de wethouders Breeuwsma en Noordermeer.

Het lanceren van Soetlust, kroniek van Rijnkade 11 is voor de Stichting tevens de start om een deel van de 35 verdwenen industrieën langs de oude Rijn middels woord en beeld weer zichtbaar te maken.

Stichting tot Behoud van Alphens Erfgoed

Stichting tot Behoud van Alphens Erfgoed houdt zich bezig met het bevorderen, ondersteunen en uitvoeren van projecten met betrekking tot materieel en immaterieel erfgoed in de gemeente Alphen aan den Rijn met als doel de geschiedenis en de beleving op cultureel en maatschappelijk historisch gebied zichtbaar te maken en te onderhouden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.