Sport

Uitreikingen Alphens SportGala in zwembad AquaRijn

Ook dit jaar worden de beste sporters de gemeente Alphen aan den Rijn geëerd tijdens het SportGala. Op 26 maart worden in Zwembad AquaRijn de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent en sportvereniging van het jaar gekozen door een vakkundige jury. De gemeente neemt de uitreiking van de sportpenning voor haar rekening.

De organisatie van het SportGala is in handen van de stichting Trots op sport in Alphen, die naast het SportGala ook de Sportontmoeting en de Kenniscafés Sport organiseert, Studio Alphen en De Thermen2.

De genomineerden sporters, sportploegen en verenigingen die kans maken op de titel zijn inmiddels bekend. Maureen Koster (atletiek), Isabella van Toorn (waterpolo) en Esmee Parinussa (turnen) maken kans op de titel 'Sportvrouw van het jaar'. Bij de mannen maken voetballers Mats Knoester (Feyenoord A1), Noussair Mazraoui (Jong Ajax) en Lucas Woudenberg (Feyenoord) kans. Anouk Bergsma (goud EK waterpolo), Amber van der Hulst (zilver EK baanwielrennen) en Daan Spruit (goud EK schaatsen) zijn genomineerd voor 'Sporttalent van het jaar'.

Alphense Boys B1 (voetbak), HCA B1 (meisjes, hockey) en Samen Sterk 1 (dammen) zijn genomineerd voor de titel 'Sportploeg van het jaar'. AAV'36 (atletiek), Alphense Boys (voetbal) en Ijsclub Otweg (schaatsen) kunnen sportvereniging van het jaar worden.

Terug van weggeweest
Het SportGala is na twee jaar afwezigheid weer terug van weggeweest. In 2015 kon het groots opgezette evenement geen doorgang vinden, maar werd besloten om de sporters op een andere manier in het zonnetje te zetten. De stichting Trots op sport in Alphen had de ambitie om in 2017 wel weer een groots gala te organiseren.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.