Economie

Uitvaartcentrum blijft gewoon in Nassaustraat

Hoewel de gemeente Alphen aan den Rijn het een ongewenste situatie vindt, blijft Kamsteeg & Kramer Uitvaartzorg in de kinderrijke Nassaustraat. Uit een gesprek tussen wethouder Gerard van As en de eigenaren komt wel dat naar een andere oplossing wordt gezocht.

Het uitvaartcentrum aan de Nassaustraat blijft voorlopig op deze plek. "Het uitvaartcentrum voldoet aan alle eisen van de gemeente en is tegemoet gekomen aan de wensen van de buurt", meldt wethouder Van As. "Voor de buurt is het echter geen optimale situatie, de omwonenden zijn er niet blij mee. Het pand ziet er wel goed uit en is geschikt voor de functie van uitvaartcentrum."

Kamsteeg & Kramer Uitvaartzorg zorgde een tijdje geleden voor veel commotie door onverwacht in het pand aan de Nassaustraat te trekken. Er is aan een kant een woonerf, er is een kinderspeelplaats en het pand staat midden tussen de huizen. De verraste omwonenden protesteerden dan ook tegen de komst.
Wethouder Van As werd ook overvallen door de verhuizing en bemiddelde. "Kramer heeft een huurovereenkomst van 5 jaar. Dat kunnen wij niet veranderen. Wij zoeken nu naar een structurele oplossing voor de lange termijn. Die is niet zomaar gevonden."

Op de foto: de eigenaren van Kamsteeg & Kramer Uitvaartzorg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws