Josh Walet
Blog Opinie

Uitwedstrijden voor ARC en Alphense Boys

ARC moet zaterdag een stevig eind rijden. De tegenstander is Achilles Veen. De thuiswedstrijd verloor de Racing destijds met 3-2. De club uit Veen is wat wisselvallig en staat volgens Mark Evers lager op de ranglijst dan hij vooraf had ingeschat.

De club neemt de zesde plaats in met 28 punten. ARC staat er met twee punten maar net boven. Op eigen veld verloor Achilles alleen van AZSV en Capelle. Ook in de strijd om de tweede periode ontlopen beide clubs elkaar weinig. ARC staat in dit klassement tweede, maar heeft slechts drie punten meer dan de opponent van zaterdag. Voor ARC betekent winst blijven aanhaken in de strijd om de bovenste plaatsen en in die om de tweede periode. De wedstrijd wordt geleid door John Kraak uit Piershil. Dat deed hij ook al bij ARC – Sportlust’46 (0-1). 

Alphense Boys gaat het in Leidschendam opnemen tegen RKAVV, waarvan de thuiswedstrijd met 2-0 werd gewonnen. Dat zal nu een stuk lastiger worden, want de tegenstander heeft zich na een moeizame start behoorlijk opgewerkt. De club staat nu vierde in de Hoofdklasse A en heeft drie punten meer dan de Boys. Daarvoor had de ploeg wel een wedstrijd meer nodig. RKAVV scoorde 46 keer, dat is op éé na (Quick’20) het hoogste aantal. Van die doelpunten werden er maar liefst 32 op eigen veld geproduceerd. In Leidschendam werd alleen van Hollandia verloren. Alphense Boys won buiten Alphen slechts van HBS en Velsen. De Leidschendammers gaan in de stand van de tweede periode met 16 uit 7 naar de leiding. Alphense Boys kan met 12 uit 6 ook nog een rol gaan spelen, maar dan moet absoluut gewonnen worden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 20:32

Chemische fabriek op Heijmanswetering afgeblazen

Een gepland haalbaarheidsonderzoek naar de vestiging van een chemische fabriek die plastic afval zou verwerken tot olie is van tafel. Een van de initiatiefnemers heeft zich teruggetrokken. Bovendien, zo meldt wethouder Gerard van As: "De gemeente had geen toestemming gegeven."

Alphens Restaurantweek vandaag 17:35

Alphens Restaurantweek bij jou thuis: Wet 'n Wild

De Alphens Restaurantweek bij jou thuis is volop bezig. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van de deelnemende restaurants. Dit keer de beurt aan een nieuwe deelnemer: Wet 'n Wild.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:08

Alphen Inside: thuisblijvers vastgelegd op beeld

Fotografen voelen het vaak als hun taak om personen, voorwerpen en locaties op beeld vast te leggen en zichtbaar te maken, ook in moeilijke situaties. Zo ook Christel Ransdorp. Zij ging de straat op om mensen te fotograferen die binnen zitten in verband met het coronavirus.

Blog Opinie vandaag 16:24

Opeens voorbij

Het is heel vreemd. Spelers die inmiddels te kennen hadden gegeven na dit seizoen naar een andere club te zullen overstappen, hebben nu opeens zo maar hun allerlaatste wedstrijd voor hun huidige club gespeeld. In sommige gevallen is dat uitermate triest eigenlijk. Dat is zeker van toepassing op Stefan den Horder.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:47

Videoboodschap Leo Maat: "Cultuur leeft altijd door"

Evenementen die maandenlang zijn voorbereid kunnen niet meer doorgaan, of theatervoorstellingen waar met hart en ziel voor is gerepeteerd, zijn gecanceld. Ook de cultuursector heeft het zwaar. Maar: "Cultuur leeft altijd door. Ook nu zien we mooie initiatieven", aldus wethouder Leo Maat.

Overige vandaag 15:08

Bar Amsterdam gaat bezorgen

Vanaf aanstaande vrijdag zal ook Bar Amsterdam gaan bezorgen. Via de website van Bar Amsterdam kan een keuze gemaakt worden uit alle aanwezige dranken en zullen deze bij de mensen thuis in de bekende glazen van Bar Amsterdam geschonken en eventueel gemixt worden.