Josh Walet
Blog Opinie

Uitwedstrijden voor ARC en Alphense Boys

ARC moet zaterdag een stevig eind rijden. De tegenstander is Achilles Veen. De thuiswedstrijd verloor de Racing destijds met 3-2. De club uit Veen is wat wisselvallig en staat volgens Mark Evers lager op de ranglijst dan hij vooraf had ingeschat.

De club neemt de zesde plaats in met 28 punten. ARC staat er met twee punten maar net boven. Op eigen veld verloor Achilles alleen van AZSV en Capelle. Ook in de strijd om de tweede periode ontlopen beide clubs elkaar weinig. ARC staat in dit klassement tweede, maar heeft slechts drie punten meer dan de opponent van zaterdag. Voor ARC betekent winst blijven aanhaken in de strijd om de bovenste plaatsen en in die om de tweede periode. De wedstrijd wordt geleid door John Kraak uit Piershil. Dat deed hij ook al bij ARC – Sportlust’46 (0-1). 

Alphense Boys gaat het in Leidschendam opnemen tegen RKAVV, waarvan de thuiswedstrijd met 2-0 werd gewonnen. Dat zal nu een stuk lastiger worden, want de tegenstander heeft zich na een moeizame start behoorlijk opgewerkt. De club staat nu vierde in de Hoofdklasse A en heeft drie punten meer dan de Boys. Daarvoor had de ploeg wel een wedstrijd meer nodig. RKAVV scoorde 46 keer, dat is op éé na (Quick’20) het hoogste aantal. Van die doelpunten werden er maar liefst 32 op eigen veld geproduceerd. In Leidschendam werd alleen van Hollandia verloren. Alphense Boys won buiten Alphen slechts van HBS en Velsen. De Leidschendammers gaan in de stand van de tweede periode met 16 uit 7 naar de leiding. Alphense Boys kan met 12 uit 6 ook nog een rol gaan spelen, maar dan moet absoluut gewonnen worden.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.