Gemeente Alphen aan den Rijn

Uitzicht vanaf nieuwbouw parkeergarage Alphense centrum

Er wordt volop gewerkt in het Alphense centrum. De bouw van het Aarkadekwartier ligt op schema en ook de bouw van de bibliotheek vordert. De gemeente deelt nu een foto van het uitzicht op het dak van de parkeergarage en de fietsenstalling.

De bouw van de nieuwe bibliotheek is in september 2018 gestart. Op maandag 28 oktober werd het hoogste punt van de parkeergarage op de bibliotheek bereikt. Het uitzicht vanaf de zesde verdieping van de parkeergarage is te zien op de foto, die de gemeente heeft gedeeld.

De nieuwbouw komt in de plaats van het huidige noodgebouw op het Aarplein. Het nieuwe gebouw krijgt op de begane grond naast de entree van de bibliotheek aan de Aarkade een fietsenstalling (300 plaatsen) en een aantal faciliteiten, zoals openbare toiletten. Op de eerste verdieping van het gebouw komt de bibliotheek, waar tevens het archief wordt ondergebracht. De VVV krijgt ook een plek in het nieuwe gebouw. De overige verdiepingen zijn gereserveerd voor een parkeergarage (330 plaatsen).

Naar verwachting wordt het gebouw halverwege 2020 in gebruik genomen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur gisteren 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige gisteren 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn gisteren 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen gisteren 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie gisteren 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.