Josh Walet

Uitzondering voor Parkvilla: meer bezoekers toegestaan voor theater-programma

Volgens de nieuwste noodverordening is een samenkomst van meer dan 30 personen in een publieke ruimte niet toegestaan. Voor diverse gebouwen met een ‘groot belang voor de regio’ is echter een uitzondering gemaakt door Veiligheidsregio Hollands Midden, waaronder voor Parkvilla.

In de noodverordening is geen algemene ontheffing opgenomen voor de culturele instellingen, zoals bijvoorbeeld schouwburgen, poppodia, en bioscopen. Veiligheidsregio Hollands Midden: “Dit versterkt het beeld dat een ontheffing een uitzondering moet zijn en niet van toepassing kan zijn op een gehele sector. Op basis hiervan worden de ontheffingen beperkt tot theaters en podia met een regionale functie, waarbij het gemaximeerde bezoekersaantal sterk afwijkt van de maximale capaciteit.”

Bij het aanwijzen van de culturele instellingen is uitgegaan van een reguliere capaciteit van meer dan 200 personen. Daarnaast moet het gaan om organisaties met een reguliere programmering, moet sprake zijn van openbare bijeenkomsten en moet de programmering zich richten op een breed publiek. “Vanzelfsprekend moet er in de bedrijfsvoering uitvoering worden gegeven aan de RIVM-richtlijnen en moeten er geen contra-indicaties zijn waaruit kan worden opgemaakt dat het naleven van maatregelen niet serieus ter hand genomen wordt.”

Op basis hiervan is er voor 9 culturele instellingen in de regio een uitzondering gemaakt. Het gaat om de volgende culturele instellingen: in Gouda betreft het De Goudse Schouwburg en de Sint Janskerk (alleen voor de concerten), in Katwijk de Theaterhangaar, in Leiden De Leidse Schouwburg, de Stadsgehoorzaal, Theater Ins Blau, en Gebr. De Nobel, in Noordwijk De Muze (alleen voor het theater-programma), en in Alphen dus Parkvilla.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 09:56

GGD Hollands Midden waarschuwt voor commerciƫle coronatesten

Op meerdere plekken in het land duiken bedrijven op die tegen betaling coronatesten aanbieden. Veel van deze bedrijven werken echter met andere type testen, die volgens het RIVM niet te vertrouwen zijn. Daarom waarschuwt GGD Hollands Midden nu voor dit soort testen.

Verkeer en vervoer vandaag 09:05

Eisenhowerlaan vanaf 20:00 uur afgesloten, omleiding via Horstenbuurt

Van donderdag 22 oktober 20:00 uur tot en met maandag 26 oktober 06:00 uur is de Eisenhowerlaan in Alphen afgesloten voor al het verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel en de Horstenweg (parkeerplaats Herenhof).

Politiek gisteren 19:09

"Onwijs goed concept voegt iets toe aan de samenleving"

De combinatie van een zwembad, een buurthuis en een vitaliteitscentrum is volgens directeur Remco Pielstroom een goed idee voor zwembad De Hoorn. In plaats van een niet rendabel buitenbad kan een combinatie van functies iets toevoegen aan de samenleving.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 17:21

Op pad met de elektrische Mazda MX-30: een unieke rijervaring in een stoere auto

Elektrische auto’s zijn bezig aan een flinke opmars. Toch zijn er nog veel mensen die de voorkeur geven aan een schakelbak, voornamelijk vanwege het opladen en een beperktere actieradius. Maar wegen de voordelen van een elektrische auto niet zwaarder? Wij testten het uit met de eerste 100 procent elektrische auto van Mazda, de MX-30.

Winactie Horeca gisteren 15:36

Win een Spooky Sunday box van Alfreds voor twee personen

Kom jij alvast graag in de stemming voor Halloween? Dan hebben wij goed nieuws, want wij mogen namens Alfreds een Spooky Sunday box weggeven! Deze box is gevuld met heerlijke versnaperingen, geheel in Halloween-stijl.