Pixabay
Advertorial Evenementen

Uniek boksgala in Theater Castellum

Op zaterdag 12 november verandert het Alphense Theater Castellum in een heuse boksring. Dan vindt namelijk het boksgala plaats. Boxingclub Alphen aan de Rijn heeft woord gehouden en zet een uniek evenement neer.

Twee jaar geleden ontstond het plan om het boksen met een heus gala in Alphen aan de Rijn onder de aandacht te brengen. Helaas stak corona daar een stokje voor. Alles werd on hold gezet. Maar van uitstel kwam geen afstel. Organisator Jillis van de Heuvel van boxingclub Alphen aan de Rijn heeft in samenwerking met de stichting Ben Bril Memorial – bekend van een jaarlijkse traditie in Carré – weer de handschoen opgepakt.

En hoe? Het boksgala krijgt extra allure doordat er wordt gebokst in een theater. Zaterdag 12 november wordt in Castellum een ring opgebouwd. Daar zullen profs en amateurs zich ‘s avonds onderscheiden in boeiende en meeslepende gevechten. Het motto luidt: alléén de overwinning telt. Daarmee gaan de deelnemers met grote inzet en passie een spetterend optreden verzorgen.

De kaartverkoop start 1 september via Alphens.nl. Komt het zien, komt het zien…


Meer nieuws

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist. 

Straatraadsels gisteren 13:56

Waar komt de naam van het ‘Rooie Dorp’ vandaan?

Het is misschien wel één van de meest bekende wijken in Alphen aan den Rijn: het Rode Dorp, in de volksmond ook wel ‘Rooie Dorp’ genoemd. Maar hoe komt deze Alphense wijk eigenlijk aan zijn naam?