Handhaving Alphen aan den Rijn

Urban Athletes Park uit voorzorg gesloten

De sporttoestellen van het Urban Athletes Park, gelegen naast Wet ’n Wild, zijn op dinsdag 24 maart tijdelijk gesloten. Burgemeester Liesbeth Spies vond de toestellen te uitnodigend om samen te scholen.

In verband met de nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het vanaf dinsdag 24 maart niet meer toegestaan om in het Urban Athletes Park bij de Zegersloot te sporten. Het park is momenteel door middel van afzetlint en hekken tijdelijk gesloten.

Burgemeester Spies heeft hiertoe besloten omdat er teveel mensen samenscholen bij de toestellen op een te kleine afstand van elkaar. “De toestellen zijn afgezet met hekken omdat deze te uitnodigend zijn om samen te scholen, waardoor de kans op besmetting groter is.” Andere locaties in Alphen worden niet uit voorzorg gesloten. “Alleen als er reden toe is zal ik overgaan tot het sluiten van bepaalde locaties. Dit hebben inwoners zelf in de hand.”

Lees ook: Kabinet scherpt maatregelen aan: verbod op samenkomsten


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.