Urban Pole Vault Series in mei opnieuw op Rijnplein

De Urban Pole Vault Series komen dit jaar terug naar Alphen aan den Rijn. In het weekend van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni trekt de polsstokhoogspringcompetitie door het land en worden net als vorig jaar de steden Apeldoorn, Wormerveer en Alphen aangedaan.

Naast de drie initiatiefnemers -Femke Pluim, Eelco Sintnicolaas en Menno Vloon- zijn de eerste internationale namen al vastgelegd door de organisatie. Pluim, die zelf uitkomt voor de Alphense club AAV'36: "Voor aankomende editie hebben we de eerste buitenlandse atleten weten te strikken. De Afrikaans kampioen bij de vrouwen Dorra Mahfoudi springt met ons mee, maar ook de nummer drie van Afrika bij de mannen, Mejdi Chehata, komt naar Nederland. Hoe gaaf is dat!"

Competitief ziet de wedstrijd er iets anders uit dan vorig jaar. "Drie dagen achter elkaar springen bleek vorig jaar nogal intensief voor de atleten, daarom hebben wij als organisatie besloten om het schema iets anders in te steken dit jaar. Op donderdag en vrijdag zijn de kwalificatie voor op finaledag op zondag, op zaterdag is er dus een rustdag. Hiermee houden we het springniveau hoog en kunnen we de fans nog meer verrassen", aldus Sintnicolaas.

Op donderdag 30 mei start de Series in Apeldoorn. In Alphen aan den Rijn vindt het evenement op vrijdagavond 31 mei opnieuw plaats op het Rijnplein. De finaledag vindt plaats in Wormerveer.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 12:06

Officiële opening STA-ART

Na 2,5 jaar op het adres De Aarhof 15 aanwezig te zijn geweest, is Galerie STA-ART vanaf 25 oktober te vinden in het voormalige winkelpand van Halfords, Aarhof 41. Op zaterdag 26 oktober om 15:00 uur wordt de nieuwe locatie feestelijk in gebruik genomen.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:37

Gooi uw dak in de strijd tegen de stikstofcrisis

De uitspraak eind mei van de Raad van State over de stikstofaanpak van de Nederlandse overheid heeft veel teweeggebracht. Vergunningsaanvragen liepen vast, bouwprojecten kwamen stil te liggen. Intussen beraadt de regering zich op een nieuwe benadering. Maar ook bedrijven, VvE’s en scholen kunnen een steentje bijdragen – via hun platte dak!