Urban Pole Vault Series in mei opnieuw op Rijnplein

De Urban Pole Vault Series komen dit jaar terug naar Alphen aan den Rijn. In het weekend van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni trekt de polsstokhoogspringcompetitie door het land en worden net als vorig jaar de steden Apeldoorn, Wormerveer en Alphen aangedaan.

Naast de drie initiatiefnemers -Femke Pluim, Eelco Sintnicolaas en Menno Vloon- zijn de eerste internationale namen al vastgelegd door de organisatie. Pluim, die zelf uitkomt voor de Alphense club AAV'36: "Voor aankomende editie hebben we de eerste buitenlandse atleten weten te strikken. De Afrikaans kampioen bij de vrouwen Dorra Mahfoudi springt met ons mee, maar ook de nummer drie van Afrika bij de mannen, Mejdi Chehata, komt naar Nederland. Hoe gaaf is dat!"

Competitief ziet de wedstrijd er iets anders uit dan vorig jaar. "Drie dagen achter elkaar springen bleek vorig jaar nogal intensief voor de atleten, daarom hebben wij als organisatie besloten om het schema iets anders in te steken dit jaar. Op donderdag en vrijdag zijn de kwalificatie voor op finaledag op zondag, op zaterdag is er dus een rustdag. Hiermee houden we het springniveau hoog en kunnen we de fans nog meer verrassen", aldus Sintnicolaas.

Op donderdag 30 mei start de Series in Apeldoorn. In Alphen aan den Rijn vindt het evenement op vrijdagavond 31 mei opnieuw plaats op het Rijnplein. De finaledag vindt plaats in Wormerveer.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.