Josh Walet

Vaccinatielocatie in Alphen opent definitief op 1 maart

Het is definitief. De vaccinatielocatie in Alphen opent vanaf 1 maart. Dat is eerder dan GGD Hollands Midden had verwacht.

Oorspronkelijk zou er op 1 februari gestart worden met vaccineren in Alphen, maar dat liep uit. Dit in verband met levering van de vaccins. GGD Hollands Midden sprak eerder al het vermoeden uit dat ze uitgingen van starten op 1 maart met vaccineren in Alphen. Dat is nu definitief. “Dat is eerder dan verwacht”, laat GGD Hollands Midden weten. Het was namelijk niet zeker of er op tijd een voorraad vaccins geleverd kon worden, maar dat blijkt nu het geval. “De voorraad landelijke vaccins wordt versneld ingezet.”

De locatie waar het allemaal gaat gebeuren vanaf 1 maart is Tennis & Squashcentrum Nieuwe Sloot. In overleg met de gemeente is deze locatie afgelopen januari gekozen als vaccinatielocatie, dit vanwege de betere toegankelijkheid van de locatie. Door een gelijkvloerse toegang en de bereikbaarheid met zowel auto als openbaar vervoer, is deze locatie voor alle doelgroepen geschikt.

“We zijn trots dat er voor Nieuwe Sloot is gekozen en we daarmee een bijdrage kunnen leveren aan het beëindigen van de coronacrisis. Het vormt een opmaat om weer terug te kunnen keren naar een normaler leven”, aldus Nieuwe Sloot. Het heeft echter wel gevolgen voor het tennissen. De GGD gaat namelijk gebruikmaken van de eerste twee hallen, de banen 1 t/m 6. De buitentennisbanen blijven de komende maanden wel bereikbaar.

In totaal zijn er straks twaalf priklijnen beschikbaar bij Nieuwe Sloot, waar op het hoogtepunt zo’n 3.000 mensen per dag kunnen worden gevaccineerd. In verband met de beschikbaarheid van de vaccins zal deze capaciteit naar verwachting echter niet volledig benut kunnen worden. Dit is op alle vaccinatielocaties in ons land het geval.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:43

Filmdiner No Reservations met Catherine Zeta-Jones

De titel van het nieuwe filmdiner op 5, 6 en 7 maart wekt wat verwarring: dit filmdiner is zeker te reserveren. Het concept van thuis een film kijken en tegelijk eten wat je ziet in de film is deze keer met steractrice Catherina Zeta-Jones in de film No Reservations.

Coronavirus in Alphen vandaag 17:00

Het vaccineren in Alphen is nu echt begonnen: “Laat die vaccins maar komen!”

Rond 08:00 uur werd de eerste prik gezet in de tot vaccinatielocatie omgebouwde tennishal van Nieuwe Sloot. Dagelijks zullen daar zo’n driehonderd 80+’ers worden gevaccineerd, maar de daadwerkelijke capaciteit ligt hoger. “In een maand tijd zouden we heel Alphen kunnen vaccineren”, zegt burgemeester Liesbeth Spies.

Calamiteiten vandaag 15:29

Motorrijder komt ten val op Leidse Schouw

Maandagmiddag 1 maart is er een motorrijder ten val gekomen op de Leidse Schouw. Bij het eenzijdige ongeval kwamen meerdere hulpdiensten ter plaatse. 

Van 0 naar 20 vandaag 14:54

Van 0 naar 20: Mitchell en Stefan zijn er bijna

Het moment komt dichter en dichterbij dat Mitchell en Stefan toch echt die 20 kilometer moeten gaan rennen. Allebei zijn ze op de goede weg. Ze zijn er bijna. Tijd voor wat laatste tips!

Alphense Zendmast vandaag 14:06

Alphense zendmast maandagavond rood en groen verlicht

Het verzoek kwam vanuit Kees Kraamer om de Alphense zendmast maandagavond rood en groen te verlichten. Dit doet hij voor zijn hardloopgroepje, met in het bijzonder voor Peter Zuidam. En dat levert ongetwijfeld een leuk moment op, want Kees en Peter zijn beide kleurenblind.