Josh Walet

Vaccinatielocatie in Alphen opent definitief op 1 maart

Het is definitief. De vaccinatielocatie in Alphen opent vanaf 1 maart. Dat is eerder dan GGD Hollands Midden had verwacht.

Oorspronkelijk zou er op 1 februari gestart worden met vaccineren in Alphen, maar dat liep uit. Dit in verband met levering van de vaccins. GGD Hollands Midden sprak eerder al het vermoeden uit dat ze uitgingen van starten op 1 maart met vaccineren in Alphen. Dat is nu definitief. “Dat is eerder dan verwacht”, laat GGD Hollands Midden weten. Het was namelijk niet zeker of er op tijd een voorraad vaccins geleverd kon worden, maar dat blijkt nu het geval. “De voorraad landelijke vaccins wordt versneld ingezet.”

De locatie waar het allemaal gaat gebeuren vanaf 1 maart is Tennis & Squashcentrum Nieuwe Sloot. In overleg met de gemeente is deze locatie afgelopen januari gekozen als vaccinatielocatie, dit vanwege de betere toegankelijkheid van de locatie. Door een gelijkvloerse toegang en de bereikbaarheid met zowel auto als openbaar vervoer, is deze locatie voor alle doelgroepen geschikt.

“We zijn trots dat er voor Nieuwe Sloot is gekozen en we daarmee een bijdrage kunnen leveren aan het beëindigen van de coronacrisis. Het vormt een opmaat om weer terug te kunnen keren naar een normaler leven”, aldus Nieuwe Sloot. Het heeft echter wel gevolgen voor het tennissen. De GGD gaat namelijk gebruikmaken van de eerste twee hallen, de banen 1 t/m 6. De buitentennisbanen blijven de komende maanden wel bereikbaar.

In totaal zijn er straks twaalf priklijnen beschikbaar bij Nieuwe Sloot, waar op het hoogtepunt zo’n 3.000 mensen per dag kunnen worden gevaccineerd. In verband met de beschikbaarheid van de vaccins zal deze capaciteit naar verwachting echter niet volledig benut kunnen worden. Dit is op alle vaccinatielocaties in ons land het geval.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!