Josh Walet

Vaccinatielocaties weer vaker geopend vanwege herhaalprik voor 70+’ers en kwetsbaren

Omdat de vaccinatiecampagne voor de herhaalprik start, verruimt GGD Hollands Midden de openingsdagen van de vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn.

Op 4 maart start een nieuwe vaccinatieronde. Het gaat om de herhaalprik voor 70+’ers en kwetsbaren. Iedereen geboren in of voor 1952 krijgt een uitnodigingsbrief van het RIVM. Ook 18+’ers met het syndroom van Down en bewoners van verpleeghuizen krijgen een uitnodiging voor de herhaalprik.

“Als jij tot deze doelgroep behoort krijg je vanzelf een brief. Daarin staat hoe je een afspraak kunt maken. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor de prik. Om in aanmerking te komen, moet het minimaal drie maanden geleden zijn dat jij je boosterprik of corona hebt gehad. De herhaalprik is vrijwillig en ook gratis”, legt GGD Hollands Midden uit.

Vaccinatielocaties zes dagen open

Door de start van de vaccinatiecampagne voor de herhaalprik, zal de vraag naar vaccinaties toenemen. GGD Hollands Midden verruimt daarom de openingstijden voor de vaccinatielocaties, waaronder ook de vaste vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn.

Vanaf 4 maart is het mogelijk om van dinsdag tot en met zondag langs te komen. De herhaalprik wordt alleen op afspraak gegeven. Voor je eerste, tweede of boosterprik kun je zonder afspraak terecht. De adressen en actuele openingstijden vind je op www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona.

Herhaalprik niet op pop-up locaties

De GGD Hollands Midden gaat de komende weken opnieuw met een prikteam langs alle zorg- en verpleeghuizen in de regio zonder medische dienst. De instellingen communiceren zelf met hun bewoners op welke dagen en tijden het halen van de herhaalprik mogelijk is.

Belangrijk om te weten is dat de herhaalprik niet op de pop-up locaties wordt gegeven. Op de pop-up locaties kun je wel je eerste en tweede prik en boosterprik halen. GGD Hollands Midden geeft wel aan dat het mobiele vaccinatieteam de komende weken minder vaak de wijken in gaat. “Dat komt omdat een groot aantal vaccinatiemedewerkers nodig is op de vaste locaties voor de herhaalprik.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.