Josh Walet

Vaccinatielocaties weer vaker geopend vanwege herhaalprik voor 70+’ers en kwetsbaren

Omdat de vaccinatiecampagne voor de herhaalprik start, verruimt GGD Hollands Midden de openingsdagen van de vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn.

Op 4 maart start een nieuwe vaccinatieronde. Het gaat om de herhaalprik voor 70+’ers en kwetsbaren. Iedereen geboren in of voor 1952 krijgt een uitnodigingsbrief van het RIVM. Ook 18+’ers met het syndroom van Down en bewoners van verpleeghuizen krijgen een uitnodiging voor de herhaalprik.

“Als jij tot deze doelgroep behoort krijg je vanzelf een brief. Daarin staat hoe je een afspraak kunt maken. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor de prik. Om in aanmerking te komen, moet het minimaal drie maanden geleden zijn dat jij je boosterprik of corona hebt gehad. De herhaalprik is vrijwillig en ook gratis”, legt GGD Hollands Midden uit.

Vaccinatielocaties zes dagen open

Door de start van de vaccinatiecampagne voor de herhaalprik, zal de vraag naar vaccinaties toenemen. GGD Hollands Midden verruimt daarom de openingstijden voor de vaccinatielocaties, waaronder ook de vaste vaccinatielocatie in Alphen aan den Rijn.

Vanaf 4 maart is het mogelijk om van dinsdag tot en met zondag langs te komen. De herhaalprik wordt alleen op afspraak gegeven. Voor je eerste, tweede of boosterprik kun je zonder afspraak terecht. De adressen en actuele openingstijden vind je op www.ggdhm.nl/vaccinatielocaties-corona.

Herhaalprik niet op pop-up locaties

De GGD Hollands Midden gaat de komende weken opnieuw met een prikteam langs alle zorg- en verpleeghuizen in de regio zonder medische dienst. De instellingen communiceren zelf met hun bewoners op welke dagen en tijden het halen van de herhaalprik mogelijk is.

Belangrijk om te weten is dat de herhaalprik niet op de pop-up locaties wordt gegeven. Op de pop-up locaties kun je wel je eerste en tweede prik en boosterprik halen. GGD Hollands Midden geeft wel aan dat het mobiele vaccinatieteam de komende weken minder vaak de wijken in gaat. “Dat komt omdat een groot aantal vaccinatiemedewerkers nodig is op de vaste locaties voor de herhaalprik.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.