Josh Walet

Vaccineren met AstraZeneca vanaf vandaag hervat

Vandaag start GGD Hollands Midden weer met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin aan zorgmedewerkers. Dit nadat er een tijdelijke pauze was ingelast vanwege een aantal meldingen dat binnen was gekomen van trombose na vaccinatie met AstraZeneca.

Op advies van het Europees Medicijnagentschap (EMA) en de Nederlandse Medicijnautoriteit CGB wordt er weer gestart met het AstraZeneca-vaccin toedienen. Zij hebben namelijk aanvullend onderzoek gedaan en geconcludeerd dat de pauze niet langer nodig is.

EMA stelt dat er ten aanzien van meldingen uit andere Europese landen over ernstige, zeer zeldzame verschijnselen van stolselvorming in combinatie met een verlaagd aantal bloedplaatjes, een mogelijke link is met het vaccin. De kans dat mensen hierdoor getroffen worden is echter ‘extreem klein’, aldus EMA. De bijsluiten van het vaccin wordt wel aangepast.

Dit besluit werd afgelopen donderdag gemaakt. Vandaag start GGD Hollands Midden weer met het vaccineren van zorgmedewerkers. Zorgmedewerkers die een afspraak hadden gepland, ontvingen afgelopen weekend een sms-bericht om een nieuwe afspraak te maken voor de vaccinatie. GGD Hollands Midden verwacht de geannuleerde afspraken in een week te hebben ingehaald. “Er is daarnaast ook weer ruimte voor het maken van nieuwe afspraken door zorgmedewerkers die een uitnodiging hebben ontvangen”, aldus GGD Hollands Midden.

Lees ook: Een kijkje achter de schermen: zo gaat het eraan toe op de vaccinatielocatie in Alphen


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.

Advertorial Overige vandaag 09:53

Misofonie groepstraining voor jongeren bij de Praktijk4Kids

Heeft jouw zoon/dochter last van misofonie? Het dagelijks leven kan er zo erg onder lijden, dat er behandeling nodig is. Bij de Praktijk4Kids wordt deze behandeling aangeboden door orthopedagoog Kayleigh Hillebrand.