Pixabay

Vader en dochter (58 & 30) geschorst als bestuurders onderzoekscommissie

De politie heeft afgelopen dinsdag 7 maart drie Alphenaren aangehouden. Dit omdat zij donaties van een door hen opgerichte stichting privé uitgaven. Het blijkt om bekende ‘antivaxers’ te gaan. De bestuurders van de stichting zijn geschorst.

De drie Alphenaren, een man (58), zijn echtgenote (55) en zijn dochter (30), zijn dinsdag 7 maart opgepakt in een huis in Alphen aan den Rijn. De man, Pieter K., en zijn dochter Jade zijn beide oprichters van de onderzoekscommissie BPOC2020. Mensen konden geld doneren aan deze stichting, waarna zij onderzoek zouden doen naar onder andere corona en het kabinet.

Volgens het Openbaar Ministerie zouden zij donaties aan deze commissie echter in hun eigen zak steken. De Haagse rechtbank heeft vrijdag 17 maart op verzoek van het OM de 58-jarige man en zijn 30-jarige dochter geschorst als bestuurders van de genoemde stichting. De echtgenote en dochter zijn eerder al vrijgelaten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Romeinen gisteren 14:22

Romein Erik de Wagt Ridder in Orde van de Ster van Italiƫ

Alphenaar Erik de Wagt is benoemd tot Ridder in de Orde van de Ster van Italië in het Italiaans Cultureel Instituut in Amsterdam. De voordracht én de uitreiking is gedaan door de Italiaanse ambassadeur. De Wagt zet zich al jaren in voor publieksgerichte activiteiten als Romeins herbelever in Nederland en in Italië.

Wonen en bouwen gisteren 09:18

Vernieuwing van Europapark: kom naar de inloopavond en bekijk het nieuwe ontwerp

Op 17 april krijgt Europapark in de Alphense wijk Kerk en Zanen een nieuw gezicht met de introductie van verbeterde sport- en speelvoorzieningen. Tijdens een inloopavond krijgt je de kans om het ontwerp voor onder andere de skatebaan, pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen te bekijken.

Advertorial Milieu en duurzaamheid 13 apr. 2024 16:59

Ondernemers, doe mee aan onderzoek naar duurzaam ondernemen!

Verschillende partijen, waaronder EDBA, VOA, Greenport Boskoop, mboRijnland, Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH) en de Gemeente Alphen aan den Rijn, hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk onderzoek onder ondernemers in onze gemeente. Dit onderzoek heeft tot doel de uitdagingen en behoeften van ondernemers op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen in kaart te brengen.

Politiek 13 apr. 2024 14:46

Alphense politiek tevreden over nieuw dierenbeleid

De aanvulling op het Alphense dierenbeleid is een voorbeeld voor andere gemeenten. Dat vindt wethouder Gert-Jan Schotanus over de uitwerking van een initiatiefvoorstel over dierenwelzijn van de Alphense gemeenteraad. De Alphense politiek is het hiermee eens en zal de Aanvulling Kader Dierenwelzijn in haar komende gemeenteraadsvergadering goedkeuren.

Politiek 13 apr. 2024 12:04

Regels Jeugdzorg, Wmo en Participatie worden aangepast

Door verschillende oorzaken moeten de Verordening Sociaal Domein en de bijbehorende Nadere Regels worden aangepast. Het gaat daarbij vooral om wijzigingen door wettelijke regels. Ook zijn er aanpassingen nodig omdat de wet Breed Offensief inmiddels is ingegaan.