Pixabay

Vader en dochter (58 & 30) geschorst als bestuurders onderzoekscommissie

De politie heeft afgelopen dinsdag 7 maart drie Alphenaren aangehouden. Dit omdat zij donaties van een door hen opgerichte stichting privé uitgaven. Het blijkt om bekende ‘antivaxers’ te gaan. De bestuurders van de stichting zijn geschorst.

De drie Alphenaren, een man (58), zijn echtgenote (55) en zijn dochter (30), zijn dinsdag 7 maart opgepakt in een huis in Alphen aan den Rijn. De man, Pieter K., en zijn dochter Jade zijn beide oprichters van de onderzoekscommissie BPOC2020. Mensen konden geld doneren aan deze stichting, waarna zij onderzoek zouden doen naar onder andere corona en het kabinet.

Volgens het Openbaar Ministerie zouden zij donaties aan deze commissie echter in hun eigen zak steken. De Haagse rechtbank heeft vrijdag 17 maart op verzoek van het OM de 58-jarige man en zijn 30-jarige dochter geschorst als bestuurders van de genoemde stichting. De echtgenote en dochter zijn eerder al vrijgelaten.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.