Vakantiespel 2019 - Josh Walet

VakantieSpel roept thuiseditie in het leven

Enkele weken terug heeft stichting Vakantiespel gemeld dat het VakantieSpel 2020 niet door zou gaan. Bij de Club van 40, de club die het hele jaar bezig is met de organisatie, begon het toch te kriebelen. Een zomervakantie zonder VakantieSpel, dat kan toch niet? Daarnaast is juist in deze tijd actief bezig zijn en leuke dingen doen belangrijk. Het VakantieSpel de Thuiseditie: 'de leukste vakantie vanuit huis' was al snel geboren.

Over de precieze invulling heeft de club vrijwilligers inmiddels een aantal digitale vergaderingen gehouden. Wat begon als een hele boel wilde suggesties tijdens brainstormsessies, is teruggebracht naar een duidelijk programma. Een aantal herkenbare VakantieSpelelementen zullen terugkomen tijdens de Thuiseditie. Meerdere programmaonderdelen zullen digitaal te volgen zijn, daarnaast zijn er onderdelen in/om het huis te doen. Een enkel onderdeel zal een breder gebied in de buitenlucht beslaan. Dit wordt dan zo ingericht dat iedereen zelf een moment kan plannen om mee te doen, zodat drukte vermeden kan worden. Voor zowel deelnemers als vrijwilligers zullen er dingen aangeboden worden. In de komende weken zal de stichting steeds meer bekend maken over de precieze invulling van het programma. Ook wordt op een later moment aangekondigd hoe je jouw deelname aan een spelonderdeel kunt regelen.

Op naar het VakantieSpel de Thuiseditie: 'de leukste vakantie vanuit huis'.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.

Verkeer en vervoer gisteren 10:35

NS zet treinen zaterdag paar minuten stil uit protest tegen geweld

In reactie op toenemend geweld tegen NS-personeel zal de Nederlandse Spoorwegen op zaterdagavond om 22:30 uur alle treindiensten drie minuten lang stilzetten. Dit besluit volgt op een ernstig incident afgelopen weekend, waarbij een conducteur in een dubbeldekkertrein werd mishandeld.