Algemeen

Vakantiespel verbreekt wereldrecord taartgooien

Op de eerste dag van het Vakantiespel in Alphen aan den Rijn is een wereldrecord verbroken: met 2000 mensen taarten gooien.

Een minuut lang vlogen de taarten je maandagmiddag om de oren op het grasveld bij de t-steiger naast de Zegerplas.

Alle kinderen en vrijwilligers waren goed gekleed op alle lekkernij. De brandweer kwam langs om iedereen schoon te spuiten. Met de wereldrecordpoging wil het Vakantiespel een plaats veroveren in het Guinness Book of World Records. Het oude wereldrecord is meer dan verdubbeld door 'Alphen'.

De opening werd maandagochtend verricht door burgemeester Bas Eenhoorn. Traditiegetrouw worden in de laatste week van de zomervakantie een week lang spelletjes georganiseerd voor basisscholieren. Bijna alle Alphense kinderen hebben ooit wel eens meegedaan aan het Vakantiespel.

De traditionele lampionnenoptocht door het centrum van Alphen aan den Rijn is dit jaar gewijzigd in een optocht vanaf ARC, de dagelijkse verzamelplaats van het Vakantiespel, naar het dagcampingterrein. Vanaf de Zegerplas wordt een vuurwerkshow ontstoken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels vandaag 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.