Josh Walet
Calamiteiten

Vakantietijd, ook voor inbrekers

De zomervakantie is begonnen. Alphenaren zoeken zonnige vakantieoorden op, gaan een dagje weg of blijven toch lekker thuis. Ook voor inbrekers is de vakantie de ideale periode om toe te slaan en daarom ging de politie weer de wijken in.  

Niet om te surveilleren maar om te kijken hoe goed de Alphenaren hun woning tegen inbrekers hebben gewapend. Met de 'witte voetjes' actie controleert de politie achtertuinen en steegjes hoe goed deze bestand zijn tegen boosdoeners. 

De politie kon bij 15 van de 20 tuinen deze vrij betreden. Een aantal vrijstaande schuren waren niet afgesloten ondanks dat er niemand thuis was. Fietsen, gereedschap en andere waardevolle spullen lagen voor het grijpen.

Naast open deuren waren er ook woningen met open ramen. De agenten konden ook hier gemakkelijk naar binnen stappen. Om de bewoners te waarschuwen dat zij in de woning zijn geweest laten de agenten 'witte voetjes' achter. De politie heeft de woningen en schuren veilig afgesloten.

Naast deze actie heeft de politie ook preventieadviezen gegeven in de buurt. Zij roepen op om tijdens de vakantie een extra oogje in het zeil te houden, voor jezelf en je buren. 

Benieuwd wat voor maatregelen je nog meer kan nemen om inbrekers af te schrikken? Lees de tips dan terug in dit artikel.
 
 
Foto: Politie Alphen aan den Rijn

Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.