Josh Walet

Vakantietijd, ook voor inbrekers

De zomervakantie is begonnen. Alphenaren zoeken zonnige vakantieoorden op, gaan een dagje weg of blijven toch lekker thuis. Ook voor inbrekers is de vakantie de ideale periode om toe te slaan en daarom ging de politie weer de wijken in.  

Niet om te surveilleren maar om te kijken hoe goed de Alphenaren hun woning tegen inbrekers hebben gewapend. Met de 'witte voetjes' actie controleert de politie achtertuinen en steegjes hoe goed deze bestand zijn tegen boosdoeners. 

De politie kon bij 15 van de 20 tuinen deze vrij betreden. Een aantal vrijstaande schuren waren niet afgesloten ondanks dat er niemand thuis was. Fietsen, gereedschap en andere waardevolle spullen lagen voor het grijpen.

Naast open deuren waren er ook woningen met open ramen. De agenten konden ook hier gemakkelijk naar binnen stappen. Om de bewoners te waarschuwen dat zij in de woning zijn geweest laten de agenten 'witte voetjes' achter. De politie heeft de woningen en schuren veilig afgesloten.

Naast deze actie heeft de politie ook preventieadviezen gegeven in de buurt. Zij roepen op om tijdens de vakantie een extra oogje in het zeil te houden, voor jezelf en je buren. 

Benieuwd wat voor maatregelen je nog meer kan nemen om inbrekers af te schrikken? Lees de tips dan terug in dit artikel.
 
 
Foto: Politie Alphen aan den Rijn

Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 10:28

Kerstvakantie in de Alphense zwembaden

De Thermen2 organiseert in de zwembaden tijdens de kerstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Gemeente vandaag 09:03

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.