Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: afgelast?

Toen kwam ineens dit nieuws naar buiten. De 20 kilometer van de 20 van Alphen gaat dit jaar niet door. Gelukkig hoorde je in aflevering 5 al dat het avontuur van Stefan en Mitchell daarmee niet voorbij is. “Jullie gaan 'm lopen, one way or the other”, zei voorzitter Ronald Verkade toen.

"We gaan gewoon door alsof er niks aan de hand is”, zegt Mitchell. “Dat akelige virus lijkt roet in het eten te gooien van ons hele avontuur, maar gelukkig heeft de organisatie gezegd dat wij die 20 kilometer gewoon kunnen gaan lopen... Maar toch...”

Dan nog wat anders. De laatste loodjes wegen het zwaarst, zeggen ze wel eens. En hoewel Stefan en Mitchell nog niet bij de laatste loodjes zijn aangekomen, denkt Mitchell dat hij deze uitspraak wel kan beamen. “Het starten met hardlopen was al een uitdaging, maar deze streak volhouden is nog stukken lastiger. Maar het moet. Ik moet mijzelf blijven vertellen dat we dit doen voor het gevoel in maart. Dat gevoel dat je echt 20 kilometer hebt gelopen. Het is haalbaar, maar ik merk nu wel dat ik dit als de grootste uitdaging van mijn leven kan bestempelen.”

Stefan vertelt: "Even sloeg m'n hart over. Geen 20 van Alphen zou wel echt zonde zijn van al het werk. Maar de uitdaging staat nog steeds. En ik moet zeggen, het gaat lekker. Toegegeven, het is lastiger dan in het begin, vooral om tijd te vinden. Want waar je in het begin aan een half uurtje vrije tijd genoeg had, moet je nu al snel 90 minuten vrij maken. Maar we doen wat we kunnen! Afgelopen week was dat zelfs een rondje van 12,5 kilometer. Ik voel dat die 20 steeds dichterbij komt en ik voel dat het moeite kost, maar ik voel ook dat ik er steeds meer zin in begin te krijgen!"

Volg Mitchell en Stefan in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de laatste podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering! Meer weten over de trainingen van Mitchell en Stefan? Klik dan hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”