'Van 0 naar 20': een podcast over het traject richting de 20 van Alphen

De 20 van Alphen is één van de evenementen waar je als Alphenaar minimaal één keer in je leven aan mee hebt moeten gedaan. Mitchell Vreeswijk en Stefan Koren bereiden zich voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. Het bijzondere? Ze hebben allebei geen hardloopervaring. Hun traject leggen ze vast in de podcast ‘Van 0 Naar 20’.

Mitchell en Stefan hebben beide geen hardloopervaring. Sterker nog, ze zijn allebei verre van sportief. Toch gaan zij de uitdaging aan om in maart 2021 aan de start van de 20 kilometer te verschijnen van dé Openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen. “De laatste keer dat ik heb hardgelopen was op de middelbare school”, vertelt Stefan, co-host van de podcast. “Maar vanaf het moment dat het niet meer verplicht was, ben ik gestopt met elke vorm van sport.”

Met z’n tweeën zoeken Mitchell en Stefan uit waar ze allemaal rekening mee moeten houden. Ze spreken met verschillende experts uit de hardloopwereld over materiaal, voeding en trainingsschema’s. Maar uiteraard zullen ze ook moeten gaan trainen, zodat zij over tien maanden die 20 kilometer tot een succesvol einde kunnen brengen.

Luister hieronder de eerste aflevering van de podcast 'Van 0 naar 20'. Kijk voor meer informatie op de website. Houd Alphens.nl in de gaten om op de hoogte te blijven van het traject van Mitchell en Stefan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:35

Het moment is daar: de ‘huiskamer van de stad’ is officieel geopend

Genodigden kwamen op zaterdagochtend bijeen voor de officiële opening van de nieuwe bibliotheek. Met een tot in de puntjes geregisseerde performance en speeches van directeur Hester van Beek en wethouder Kees van Velzen, was het moment vandaag eindelijk daar: de opening van de ‘huiskamer van de stad’.

Alphense Zendmast vandaag 12:13

Alphense zendmast oranje verlicht voor opening nieuwe bibliotheek

Vandaag, zaterdag 26 september, opent de nieuwe bibliotheek in het Alphense centrum officieel haar deuren. Speciaal voor deze gelegenheid kleurt de Alphense zendmast oranje, de kleur waar Bibliotheek Rijn en Venen om bekend staat.   

Overige vandaag 10:52

Help leerlingen met enquête over milieuvriendelijk toilet

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum hebben een opdracht gekregen van het Hoogheemraadschap van Rijnland om een milieuvriendelijk toilet te maken wat onder andere poep en plas van elkaar scheidt. Help jij hen door deze enquête in te vullen?

Evenementen vandaag 09:02

Coronaproof Burendag vieren, hoe doe je dat?

Dit jaar vieren we Burendag op 26 september. Bij deze jaarlijks terugkerende dag vieren buurtbewoners met elkaar feest. Omdat alles dit jaar coronaproof moet, hebben wij een aantal tips verzameld om toch Burendag te kunnen vieren.