'Van 0 naar 20': een podcast over het traject richting de 20 van Alphen

De 20 van Alphen is één van de evenementen waar je als Alphenaar minimaal één keer in je leven aan mee hebt moeten gedaan. Mitchell Vreeswijk en Stefan Koren bereiden zich voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. Het bijzondere? Ze hebben allebei geen hardloopervaring. Hun traject leggen ze vast in de podcast ‘Van 0 Naar 20’.

Mitchell en Stefan hebben beide geen hardloopervaring. Sterker nog, ze zijn allebei verre van sportief. Toch gaan zij de uitdaging aan om in maart 2021 aan de start van de 20 kilometer te verschijnen van dé Openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen. “De laatste keer dat ik heb hardgelopen was op de middelbare school”, vertelt Stefan, co-host van de podcast. “Maar vanaf het moment dat het niet meer verplicht was, ben ik gestopt met elke vorm van sport.”

Met z’n tweeën zoeken Mitchell en Stefan uit waar ze allemaal rekening mee moeten houden. Ze spreken met verschillende experts uit de hardloopwereld over materiaal, voeding en trainingsschema’s. Maar uiteraard zullen ze ook moeten gaan trainen, zodat zij over tien maanden die 20 kilometer tot een succesvol einde kunnen brengen.

Luister hieronder de eerste aflevering van de podcast 'Van 0 naar 20'. Kijk voor meer informatie op de website. Houd Alphens.nl in de gaten om op de hoogte te blijven van het traject van Mitchell en Stefan.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 09:07

Beschonken Oost-Europeaan veroorzaakt overlast

Op vrijdag 10 juli veroorzaakte een beschonken man van Oost-Europese afkomst flink wat overlast in Alphen. Bij de politie kwamen dan ook meerdere meldingen binnen. Toen de man ook nog betrapt werd bij het stelen van een fles wijn, werd hij aangehouden.

Advertorial Winkels gisteren 17:05

Grote najaarsproeverij bij La Bodega ‘87

Wijnliefhebbers opgelet! De gezelligste wijnmiddag van Alphen aan den Rijn komt er weer aan. Zondag 27 september organiseert La Bodega '87 de grote najaarsproeverij!

Onderwijs gisteren 16:32

Sneak peek in het nieuwe Groene Hart Lyceum

Leerlingen van het Groene Hart Lyceum moeten nog even geduld hebben, maar in het najaar van 2020 is het dan toch echt zo ver. Dan neemt het Groene Hart Lyceum het nieuwe schoolgebouw in gebruik. Hoe staat het er nu voor? Dat laten de leerlingen zien in deze sneak peek.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen.