'Van 0 naar 20': een podcast over het traject richting de 20 van Alphen

De 20 van Alphen is één van de evenementen waar je als Alphenaar minimaal één keer in je leven aan mee hebt moeten gedaan. Mitchell Vreeswijk en Stefan Koren bereiden zich voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. Het bijzondere? Ze hebben allebei geen hardloopervaring. Hun traject leggen ze vast in de podcast ‘Van 0 Naar 20’.

Mitchell en Stefan hebben beide geen hardloopervaring. Sterker nog, ze zijn allebei verre van sportief. Toch gaan zij de uitdaging aan om in maart 2021 aan de start van de 20 kilometer te verschijnen van dé Openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen. “De laatste keer dat ik heb hardgelopen was op de middelbare school”, vertelt Stefan, co-host van de podcast. “Maar vanaf het moment dat het niet meer verplicht was, ben ik gestopt met elke vorm van sport.”

Met z’n tweeën zoeken Mitchell en Stefan uit waar ze allemaal rekening mee moeten houden. Ze spreken met verschillende experts uit de hardloopwereld over materiaal, voeding en trainingsschema’s. Maar uiteraard zullen ze ook moeten gaan trainen, zodat zij over tien maanden die 20 kilometer tot een succesvol einde kunnen brengen.

Luister hieronder de eerste aflevering van de podcast 'Van 0 naar 20'. Kijk voor meer informatie op de website. Houd Alphens.nl in de gaten om op de hoogte te blijven van het traject van Mitchell en Stefan.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 09:15

Burgemeester Liesbeth Spies over protestactie Rijnplein: “Deze oproepen worden scherp veroordeeld”

Rond de klok van 19:00 uur kwamen maandagavond tientallen mensen bij elkaar op het Rijnplein en nabije omgeving. Dit na een oproep voor een demonstratie die sinds zondag rondging op social media. Burgemeester Liesbeth Spies is niet te spreken over de protestactie. “Het heeft helemaal niets te maken met demonstraties die op een vreedzame manier gehouden kunnen worden.”

Calamiteiten gisteren 19:46

Jongeren komen af op protestactie, grote rel lijkt uit te blijven

Er hangt een grimmige sfeer op het Rijnplein. Tientallen jongeren zijn afgekomen op de oproep die op social media rondging om maandagavond naar het Rijnplein te komen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Vernielingen lijken uit te blijven. 

Alphense Zendmast gisteren 17:15

Alphense zendmast kleurt oranje voor zwembad De Hoorn

Om te vieren dat het buitenbad van zwembad De Hoorn open is om baantjes te zwemmen, kleurt de Alphense zendmast maandagavond 25 januari oranje. Hiermee zet de Alphense zendmast, die tegenover het zwembad staat, De Hoorn nog eens extra in de schijnwerpers.

Advertorial Winkels gisteren 15:39

Subway in de Baronie vanaf vandaag weer geopend na verbouwing

Subway in winkelcentrum de Baronie opent na een verbouwing van twee weken haar deuren om Alphenaren weer te voorzien van overheerlijke broodjes en andere lekkernijen. De vernieuwde winkel heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan!