Stefan en Mitchell

Van 0 naar 20: "Elke stap doet zeer"

Stefan en Mitchell bereiden zich voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. Zowel Stefan als Mitchell is nu begonnen aan het tweede trainingsschema. De heren trainen momenteel dus echt voor 10 kilometer hardlopen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Mitchell begint: "I did it. Dat is een zin die ik erg vaak heb gezegd de afgelopen weken. Maar afgelopen zondagavond was het gemeender dan ooit. Dat was de avond dat ik het eerste hardloopschema voltooide: 30 minuten aan één stuk, zonder pauzes of wat dan ook. In dat half uur heb ik 5,13 kilometer afgelegd. Voor mij voelde dit als een overwinning.” Wat hij wel heeft geleerd is dat uitstellen niet altijd even handig is. “Ik zei net al dat ik zondagavond heb gerend. Dit had te maken met een drukke week, maar zondagavond regende het erg hard. En rennen in de regen is een stuk minder leuk dan rennen in droog weer. Maar omdat ik alles had uitgesteld tot het allerlaatste moment, moest ik wel. Maar toen ik zeiknat en vermoeid terugkwam na een half uur kon ik wel tegen mijzelf zeggen: I did it!"

Vorige week liet Stefan al weten dat zijn rechterknie niet mee wilt werken. “Na een minuutje of 20 begint er een stekende pijn op te spelen. Maar aangezien we in het schema inmiddels zeker 30 minuten aan het lopen zijn, moet ik door. Elke stap doet dan zeer, maar ik ben niet van plan om op te geven. Inmiddels heb ik een afspraak gemaakt bij de fysio en ik hoop dat die gaat zeggen, dat ik ook vooral door moet gaan!"

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering! Lees hier alles over de trainingen van Stefan en Mitchell. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politie gisteren 18:36

Grootschalige controle op het water vanwege overlast door beroepsvaart

Zowel bij de politie als de provincie Zuid-Holland komen regelmatig meldingen binnen van beroepsvaart die te hard over het water vaart. Daarom hebben zij woensdag 27 januari gezamenlijk een actiedag gehouden. Ze hebben onder meer vijf boetes uitgeschreven, die op kunnen lopen tot € 1000. 

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:48

Toyota Van Ekris geeft uitleg over fiscale stimulering Zero Emissie modellen in 2021

Ook in 2021 zijn er fiscale stimuleringsmaateregelen én subsidies om consumenten en bedrijven aan te sturen op zero-emissie voertuigen. Voor 2021 zijn er kleine wijzigingen én volgt er medio het tweede kwartaal een extra subsidie voor bedrijfswagens. Toyota Van Ekris geeft graag een heldere uitleg.