Mitchell en Stefan

Van 0 naar 20: ''Hardlopers zijn doodlopers''

Stefan en Mitchell bereiden zich voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. De temperaturen lopen op, waardoor het hardlopen lastiger wordt. Hoe gaat het met Stefan en Mitchell na deze 12e week van hun training?

Mitchell: "Ik ben erachter gekomen wat men bedoelt met het gezegde hardlopers zijn doodlopers. Althans, ik denk dat ik het begrijp. Ik zat er afgelopen week even helemaal doorheen. Ik heb maar 2 keer gerend in plaats van 3 keer en zelfs die 2 keer lukte het mij niet om mijn hardloopdoel te halen. De eerste run had dit te maken met een te kort aan slaap en water en de tweede run kwam het doordat het te warm was. En ja, het was ook wel 30 graden en ja ik sliep ook te weinig maar toch voelde het als falen. Deze week startte ik daarom met zoveel tegenzin aan mijn week. Wetende dat ik het niet kan en dat die 20 kilometer er gewoon niet in zit (dat spookte alleen maar door mijn hoofd en is verder een stelling die niet op feiten is berust). Maar niet rennen is geen optie, dat kan niet. Daarom toch maar gestart met de run van 40 minuten aan één stuk door, maar in een veel langzamer tempo dan de runs hiervoor. En verrek, voor het wist had ik er 20 minuten opzitten, en nog 5 erbij, en nog 5. De hoop kwam terug en ik begon weer te denken aan de dag dat Stefan en ik aan de start van de 20 staan, wetende dat wij dit kunnen. Ik ben er dus simpelweg achter gekomen, dat ik niet te snel moet gaan. Dat heeft Sylvester PT (PT is niet zijn achternaam maar dat staat voor personal trainer) ook gezegd, het tempo komt wel, zorg eerst maar eens dat je die afstand kan afleggen. En dat is gelukt. 6,5 kilometer zonder te stoppen. Dus ik moet het wat langzamer aan doen want: Hardlopers, zijn doodlopers."

Stefan: "Het probleem met mijn knie is inmiddels zo goed als opgelost. Ik ben naar Fysiotherapeut Kruijdenberg geweest, en daar ben ik erachter gekomen dat de klachten in mijn knie veroorzaakt worden doordat mijn been te ver naar binnen draait. Gelukkig is dit simpel op te lossen met een speciale zool, die hopelijk snel binnen komt. Ondertussen blijf ik gewoon mijn afstanden lopen, hoewel ik ze vaak niet helemaal af kan maken. Daarbij komt inmiddels ook de extreme warmte om de hoek kijken, waardoor het allemaal nog zwaarder wordt. Maar ik heb goede hoop, dat als ik straks mijn zooltje heb, ik met de souplesse van een jonge gazelle mijn afstanden weer loop."

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Meer weten? Leer hier alles over de podcast Van 0 naar 20. De eerste drie afleveringen kun je hier beluisteren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen gisteren 15:46

Vaccineren in Alphen gaat maandagochtend van start

Het duurde een maand langer dan in eerste instantie verwacht, maar maandagochtend 1 maart is dan toch het moment daar dat de vaccinatielocatie in Tennis & Squashcentrum Nieuwe Sloot opengaat. Hier lees je alles wat je moet weten over het vaccineren in Alphen.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:20

Kappers mogen bijna open, Coiffures Gilbert is er klaar voor

“We mogen bijna weer”, zegt Gilbert Lefeber, eigenaar van Coiffures Gilbert (Lisse en Alphen aan den Rijn). Nog even geduld en de contactberoepen zoals, kappers, nagelstylisten en schoonheidssalons mogen weer aan de slag.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Schilder

Als je de geschiedenisboekjes moet geloven, hadden Romeinse vrouwen niks te vertellen. Thuis niet waar de pater familias het voor het zeggen had. Buitenshuis evenmin want de vrouw stond achter de kookpot. Gelukkig hoeven we die boekjes niet te geloven: vrouwen waren ook gewoon zelfstandig aan het werk.

Advertorial Cultuur 27 feb. 2021 17:11

Samen met muziek bezig zijn tijdens de online muzieklessen bij de NMSA

Iedereen heeft te maken met de gevolgen van de coronacrisis, dat lijdt geen twijfel. Ook de deuren van de Nieuwe Muziekschool Alphen (NMSA) zijn al sinds half december 2020 dicht en vooralsnog is het niet duidelijk wanneer ze weer open gaan. Maar toch gaan bijna alle lessen door!