Mitchell en Stefan

Van 0 naar 20: ''Hardlopers zijn doodlopers''

Stefan en Mitchell bereiden zich voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. De temperaturen lopen op, waardoor het hardlopen lastiger wordt. Hoe gaat het met Stefan en Mitchell na deze 12e week van hun training?

Mitchell: "Ik ben erachter gekomen wat men bedoelt met het gezegde hardlopers zijn doodlopers. Althans, ik denk dat ik het begrijp. Ik zat er afgelopen week even helemaal doorheen. Ik heb maar 2 keer gerend in plaats van 3 keer en zelfs die 2 keer lukte het mij niet om mijn hardloopdoel te halen. De eerste run had dit te maken met een te kort aan slaap en water en de tweede run kwam het doordat het te warm was. En ja, het was ook wel 30 graden en ja ik sliep ook te weinig maar toch voelde het als falen. Deze week startte ik daarom met zoveel tegenzin aan mijn week. Wetende dat ik het niet kan en dat die 20 kilometer er gewoon niet in zit (dat spookte alleen maar door mijn hoofd en is verder een stelling die niet op feiten is berust). Maar niet rennen is geen optie, dat kan niet. Daarom toch maar gestart met de run van 40 minuten aan één stuk door, maar in een veel langzamer tempo dan de runs hiervoor. En verrek, voor het wist had ik er 20 minuten opzitten, en nog 5 erbij, en nog 5. De hoop kwam terug en ik begon weer te denken aan de dag dat Stefan en ik aan de start van de 20 staan, wetende dat wij dit kunnen. Ik ben er dus simpelweg achter gekomen, dat ik niet te snel moet gaan. Dat heeft Sylvester PT (PT is niet zijn achternaam maar dat staat voor personal trainer) ook gezegd, het tempo komt wel, zorg eerst maar eens dat je die afstand kan afleggen. En dat is gelukt. 6,5 kilometer zonder te stoppen. Dus ik moet het wat langzamer aan doen want: Hardlopers, zijn doodlopers."

Stefan: "Het probleem met mijn knie is inmiddels zo goed als opgelost. Ik ben naar Fysiotherapeut Kruijdenberg geweest, en daar ben ik erachter gekomen dat de klachten in mijn knie veroorzaakt worden doordat mijn been te ver naar binnen draait. Gelukkig is dit simpel op te lossen met een speciale zool, die hopelijk snel binnen komt. Ondertussen blijf ik gewoon mijn afstanden lopen, hoewel ik ze vaak niet helemaal af kan maken. Daarbij komt inmiddels ook de extreme warmte om de hoek kijken, waardoor het allemaal nog zwaarder wordt. Maar ik heb goede hoop, dat als ik straks mijn zooltje heb, ik met de souplesse van een jonge gazelle mijn afstanden weer loop."

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Meer weten? Leer hier alles over de podcast Van 0 naar 20. De eerste drie afleveringen kun je hier beluisteren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Honden

Hoewel ze reuzelief en schattig zijn, zou je in een stad of dorp geen honden moeten toestaan. Mensen zijn al niet goed bestand tegen het wonen tussen vier muren in een betonnen omgeving. Dus voor honden moet je dat al helemaal niet willen.

Politiek gisteren 16:17

Levensmiddelenzaken langer open rond kerst

Ondanks bezwaren van CDA en RGL heeft de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn donderdag 26 november ingestemd met afwijkende openingstijden voor de levensmiddelenwinkels rond de feestdagen. De vraag komt van de winkeliers en wethouder Gerard van As wil deze honoreren.

Coronavirus in Alphen gisteren 15:23

Groene Hart Leerpark hervat fysieke lessen vanaf maandag

Een week lang vonden de lessen van het Groene Hart Leerpark online plaats vanwege de vele coronabesmettingen. Hierdoor was het niet mogelijk om goede lesroosters te garanderen. Maar de school heeft nu goed nieuws, want vanaf maandag worden de fysieke lessen gewoon hervat.

Winactie Overige gisteren 13:20

Win een echte Nordmann kerstboom van besteleenboom.nl

De kerstdagen staan alweer bijna voor de deur. Heb jij nog geen kerstboom in huis? Dat komt goed uit, want wij mogen namens besteleenboom.nl 3x een Nordmann kerstboom weggeven! En je hoeft er de deur ook niet voor uit, want de boom wordt gewoon bij jou thuis bezorgd.

Advertorial Coronavirus in Alphen gisteren 12:42

RECO Luchtreiniging installeert luchtreiniger bij sportschool 4Sport

Sinds het coronavirus zijn intreden heeft gedaan zijn er verschillende wetenschappers die bewezen hebben dat het virus zich verspreid door de lucht middels aerosolen. ‘‘Uit onderzoek blijkt dat er door lichaamsbeweging tot 18 keer meer druppelvormige aerosolen worden uitgestoten, zo ook in sportscholen’’, laat RECO Luchtreiniging weten. Om de verspreiding te reduceren heeft RECO Luchtreiniging een van hun units geplaatst bij 4Sport.