Mitchell en Stefan

Van 0 naar 20: ''Hardlopers zijn doodlopers''

Stefan en Mitchell bereiden zich voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. De temperaturen lopen op, waardoor het hardlopen lastiger wordt. Hoe gaat het met Stefan en Mitchell na deze 12e week van hun training?

Mitchell: "Ik ben erachter gekomen wat men bedoelt met het gezegde hardlopers zijn doodlopers. Althans, ik denk dat ik het begrijp. Ik zat er afgelopen week even helemaal doorheen. Ik heb maar 2 keer gerend in plaats van 3 keer en zelfs die 2 keer lukte het mij niet om mijn hardloopdoel te halen. De eerste run had dit te maken met een te kort aan slaap en water en de tweede run kwam het doordat het te warm was. En ja, het was ook wel 30 graden en ja ik sliep ook te weinig maar toch voelde het als falen. Deze week startte ik daarom met zoveel tegenzin aan mijn week. Wetende dat ik het niet kan en dat die 20 kilometer er gewoon niet in zit (dat spookte alleen maar door mijn hoofd en is verder een stelling die niet op feiten is berust). Maar niet rennen is geen optie, dat kan niet. Daarom toch maar gestart met de run van 40 minuten aan één stuk door, maar in een veel langzamer tempo dan de runs hiervoor. En verrek, voor het wist had ik er 20 minuten opzitten, en nog 5 erbij, en nog 5. De hoop kwam terug en ik begon weer te denken aan de dag dat Stefan en ik aan de start van de 20 staan, wetende dat wij dit kunnen. Ik ben er dus simpelweg achter gekomen, dat ik niet te snel moet gaan. Dat heeft Sylvester PT (PT is niet zijn achternaam maar dat staat voor personal trainer) ook gezegd, het tempo komt wel, zorg eerst maar eens dat je die afstand kan afleggen. En dat is gelukt. 6,5 kilometer zonder te stoppen. Dus ik moet het wat langzamer aan doen want: Hardlopers, zijn doodlopers."

Stefan: "Het probleem met mijn knie is inmiddels zo goed als opgelost. Ik ben naar Fysiotherapeut Kruijdenberg geweest, en daar ben ik erachter gekomen dat de klachten in mijn knie veroorzaakt worden doordat mijn been te ver naar binnen draait. Gelukkig is dit simpel op te lossen met een speciale zool, die hopelijk snel binnen komt. Ondertussen blijf ik gewoon mijn afstanden lopen, hoewel ik ze vaak niet helemaal af kan maken. Daarbij komt inmiddels ook de extreme warmte om de hoek kijken, waardoor het allemaal nog zwaarder wordt. Maar ik heb goede hoop, dat als ik straks mijn zooltje heb, ik met de souplesse van een jonge gazelle mijn afstanden weer loop."

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Meer weten? Leer hier alles over de podcast Van 0 naar 20. De eerste drie afleveringen kun je hier beluisteren.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 11:49

Rijschool Toppie zoekt gedreven rij-instructeurs voor hun team

Rijschool Toppie, een rijschool in Alphen aan den Rijn, is op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs om hun team te versterken. Het behalen van een rijbewijs is een belangrijke mijlpaal in het leven van velen, en Rijschool Toppie streeft ernaar om dit moment voor hun leerlingen onvergetelijk te maken door hoogwaardige begeleiding te bieden.