Mitchell en Stefan

Van 0 naar 20: ''Hardlopers zijn doodlopers''

Stefan en Mitchell bereiden zich voor op de volgende editie van de 20 van Alphen. De temperaturen lopen op, waardoor het hardlopen lastiger wordt. Hoe gaat het met Stefan en Mitchell na deze 12e week van hun training?

Mitchell: "Ik ben erachter gekomen wat men bedoelt met het gezegde hardlopers zijn doodlopers. Althans, ik denk dat ik het begrijp. Ik zat er afgelopen week even helemaal doorheen. Ik heb maar 2 keer gerend in plaats van 3 keer en zelfs die 2 keer lukte het mij niet om mijn hardloopdoel te halen. De eerste run had dit te maken met een te kort aan slaap en water en de tweede run kwam het doordat het te warm was. En ja, het was ook wel 30 graden en ja ik sliep ook te weinig maar toch voelde het als falen. Deze week startte ik daarom met zoveel tegenzin aan mijn week. Wetende dat ik het niet kan en dat die 20 kilometer er gewoon niet in zit (dat spookte alleen maar door mijn hoofd en is verder een stelling die niet op feiten is berust). Maar niet rennen is geen optie, dat kan niet. Daarom toch maar gestart met de run van 40 minuten aan één stuk door, maar in een veel langzamer tempo dan de runs hiervoor. En verrek, voor het wist had ik er 20 minuten opzitten, en nog 5 erbij, en nog 5. De hoop kwam terug en ik begon weer te denken aan de dag dat Stefan en ik aan de start van de 20 staan, wetende dat wij dit kunnen. Ik ben er dus simpelweg achter gekomen, dat ik niet te snel moet gaan. Dat heeft Sylvester PT (PT is niet zijn achternaam maar dat staat voor personal trainer) ook gezegd, het tempo komt wel, zorg eerst maar eens dat je die afstand kan afleggen. En dat is gelukt. 6,5 kilometer zonder te stoppen. Dus ik moet het wat langzamer aan doen want: Hardlopers, zijn doodlopers."

Stefan: "Het probleem met mijn knie is inmiddels zo goed als opgelost. Ik ben naar Fysiotherapeut Kruijdenberg geweest, en daar ben ik erachter gekomen dat de klachten in mijn knie veroorzaakt worden doordat mijn been te ver naar binnen draait. Gelukkig is dit simpel op te lossen met een speciale zool, die hopelijk snel binnen komt. Ondertussen blijf ik gewoon mijn afstanden lopen, hoewel ik ze vaak niet helemaal af kan maken. Daarbij komt inmiddels ook de extreme warmte om de hoek kijken, waardoor het allemaal nog zwaarder wordt. Maar ik heb goede hoop, dat als ik straks mijn zooltje heb, ik met de souplesse van een jonge gazelle mijn afstanden weer loop."

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Meer weten? Leer hier alles over de podcast Van 0 naar 20. De eerste drie afleveringen kun je hier beluisteren.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek gisteren 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.