Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: “Het probleem is tijd en zin”

Het einde van het eerste trainingsschema dat SylvesterPT Mitchell en Stefan heeft gegeven is in zicht en dat betekent dat de focus langzaam kan richting die 10 kilometer grens. Maar de laatste loodjes op weg naar deelname aan de 20 van Alphen wegen het zwaarst. Deze week zat vol tegenslagen voor de heren.

Mitchell heeft te maken met het probleem dat hij geen tijd en zin heeft. “Deze week heb ik het zo druk gehad dat de tijd om te gaan lopen wat schaars is geworden, en dat terwijl de trainingen steeds langer duren. Gelukkig heb ik nog een paar dagen om mijn drie trainingen te doen, maar het is wel degelijk iets om rekening mee te gaan houden. Verder gaat het lopen nog steeds prima. Soms last van de benen, maar daar moet je gewoon doorheen.”

Stefan: “Wat een verschrikkelijke week heb ik achter de rug. Het begon dit weekend. De bedoeling was dat ik het laatste blokje van het eerste trainingsschema zou afvinken. Dertig minuten hardlopen was de bedoeling, maar toen begon mijn rechterknie vervelend te doen. Het voelde alsof er een scherp stuk plastic in mijn knieholte zat en bij iedere stap dichter tegen mijn spieren aankwam.” Poging 1 faalde dus. Na twee dagen rust probeerde Stefan het nog een keer. “Het half uur werd bereikt, maar de gewenste afstand van 5 kilometer niet. Daarbij speelde de pijn in mijn knie tien minuten voor het einde weer op. Inmiddels weer twee dagen rust gehouden en de pijn is opnieuw afgenomen. Dus morgen ga ik er alles aan doen en hopelijk beginnen aan het tweede schema!”

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering. Lees hier alles over de trainingen van Stefan en Mitchell.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.