Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: “Het probleem is tijd en zin”

Het einde van het eerste trainingsschema dat SylvesterPT Mitchell en Stefan heeft gegeven is in zicht en dat betekent dat de focus langzaam kan richting die 10 kilometer grens. Maar de laatste loodjes op weg naar deelname aan de 20 van Alphen wegen het zwaarst. Deze week zat vol tegenslagen voor de heren.

Mitchell heeft te maken met het probleem dat hij geen tijd en zin heeft. “Deze week heb ik het zo druk gehad dat de tijd om te gaan lopen wat schaars is geworden, en dat terwijl de trainingen steeds langer duren. Gelukkig heb ik nog een paar dagen om mijn drie trainingen te doen, maar het is wel degelijk iets om rekening mee te gaan houden. Verder gaat het lopen nog steeds prima. Soms last van de benen, maar daar moet je gewoon doorheen.”

Stefan: “Wat een verschrikkelijke week heb ik achter de rug. Het begon dit weekend. De bedoeling was dat ik het laatste blokje van het eerste trainingsschema zou afvinken. Dertig minuten hardlopen was de bedoeling, maar toen begon mijn rechterknie vervelend te doen. Het voelde alsof er een scherp stuk plastic in mijn knieholte zat en bij iedere stap dichter tegen mijn spieren aankwam.” Poging 1 faalde dus. Na twee dagen rust probeerde Stefan het nog een keer. “Het half uur werd bereikt, maar de gewenste afstand van 5 kilometer niet. Daarbij speelde de pijn in mijn knie tien minuten voor het einde weer op. Inmiddels weer twee dagen rust gehouden en de pijn is opnieuw afgenomen. Dus morgen ga ik er alles aan doen en hopelijk beginnen aan het tweede schema!”

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering. Lees hier alles over de trainingen van Stefan en Mitchell.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 20:26

Dementerende man vermist vanaf Zonnedauw

Een dementerende man van 67 jaar is sinds woensdagavond 18:30 uur vermist. Hij is vertrokken vanaf de Zonnedauw in Alphen. De politie spreekt van een urgente vermissing. 

Alphens Restaurantweek gisteren 19:04

Alphens Restaurantweek: oergezellig dineren bij Alle Hens

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Dit keer de beurt aan Alle Hens.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 16:11

Kraak de codes en ontsnap op tijd!

Dinsdag 18 augustus en donderdag 20 augustus organiseert Alphen Beweegt in samenwerking met V.V. Alphia, BGC Floreant en JOGG een echte Escape Room. Geheel gratis en geschikt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Horeca gisteren 15:25

Geen langere openingstijden voor terrassen tijdens coronacrisis

Tot ’s avonds laat een drankje drinken op het terras. Met deze warme temperaturen klinkt dat heel aantrekkelijk, maar op het terras zitten is in Alphen in veel gevallen na 23:00 uur helaas niet toegestaan. En daar komt voorlopig ook geen verandering in.