Van 0 naar 20

Van 0 naar 20: “Het probleem is tijd en zin”

Het einde van het eerste trainingsschema dat SylvesterPT Mitchell en Stefan heeft gegeven is in zicht en dat betekent dat de focus langzaam kan richting die 10 kilometer grens. Maar de laatste loodjes op weg naar deelname aan de 20 van Alphen wegen het zwaarst. Deze week zat vol tegenslagen voor de heren.

Mitchell heeft te maken met het probleem dat hij geen tijd en zin heeft. “Deze week heb ik het zo druk gehad dat de tijd om te gaan lopen wat schaars is geworden, en dat terwijl de trainingen steeds langer duren. Gelukkig heb ik nog een paar dagen om mijn drie trainingen te doen, maar het is wel degelijk iets om rekening mee te gaan houden. Verder gaat het lopen nog steeds prima. Soms last van de benen, maar daar moet je gewoon doorheen.”

Stefan: “Wat een verschrikkelijke week heb ik achter de rug. Het begon dit weekend. De bedoeling was dat ik het laatste blokje van het eerste trainingsschema zou afvinken. Dertig minuten hardlopen was de bedoeling, maar toen begon mijn rechterknie vervelend te doen. Het voelde alsof er een scherp stuk plastic in mijn knieholte zat en bij iedere stap dichter tegen mijn spieren aankwam.” Poging 1 faalde dus. Na twee dagen rust probeerde Stefan het nog een keer. “Het half uur werd bereikt, maar de gewenste afstand van 5 kilometer niet. Daarbij speelde de pijn in mijn knie tien minuten voor het einde weer op. Inmiddels weer twee dagen rust gehouden en de pijn is opnieuw afgenomen. Dus morgen ga ik er alles aan doen en hopelijk beginnen aan het tweede schema!”

Volg Stefan en Mitchell in hun voorbereidingen voor de 20 van Alphen. Check hier de podcast en houd elke laatste donderdag van de maand Alphens.nl in de gaten voor een nieuwe aflevering. Lees hier alles over de trainingen van Stefan en Mitchell.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Bekende Alphenaren in de stoel bij Gilbert gisteren 15:46

Viviënne Winkelaar in de stoel bij Gilbert: highlights en ondernemen in coronatijd

Elke maand zit er bij kapper Gilbert van Coiffures Gilbert een bekende Alphenaar in de stoel. Tijdens het knippen vraagt hij hen het hemd van het lijf. Dit keer de Alphense onderneemster Viviënne Winkelaar, die Bij Hen, de Schaapskooi en Snackbar de Pieper runt.

Romeinen gisteren 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen 24 okt. 2020 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!